Πύρρος Δήμας : ” Η Ελλάδα με έχει ανταμείψει όπως έπρεπε και είμαι ευχαριστημένος ” !!!

Στο the 2 night show με το Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε ο Πύρρος Δήμας και είπε τα εξής

“19 χρονών. 7 Φεβρουαρίου 1991. Τα γενέθλια τα δεύτερα είναι αυτά. Δύο φορές γιορτάζω. 13 Οκτωβρίου που είναι τα γενέθλιά μου τα κανονικά και τότε. Θυμάμαι ότι φεύγω από τα Τίρανα Δεν πέταξε το αεροπλάνο εκείνο το βράδυ γιατί είχε ομίχλη και πήρα ταξί. Έφτασα Κακαβιά το πρωί και με περίμενε ο προπονητής, ο Βασίλης Γεωργιάδης μαζί με τον αδερφό μου. Και ήρθα στη Νέα Σμύρνη”

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως “Είχα έρθει το ’88, ’89, ’90 με την αλβανική ομάδα και θυμάμαι ότι το πρώτο βράδυ δεν κοιμήθηκα. Μέχρι που κατεβήκαμε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θυμάμαι ότι κοιτούσα τα δέντρα και μου φαινόταν τόσο ωραία… Ποιός δεν έχει νιώσει το συναίσθημα ‘Στην Αλβανία Έλληνας και στην Ελλάδα Αλβανός; Είναι πίκρα αλλά μετά από χρόνια κρραι καιρό δεν έχεις κάτι να φοβηθείς, όταν έχεις κάνει την πορεία που έχω κάνει εγώ”.

Για την αθλητική του πορεία, ο Πύρρος Δήμας επεσήμανε πως δεν χρειάστηκε να επισκεφτεί ψυχολόγο για να διαχειριστεί την επιτυχία του γιατί “θεωρώ πως μέσω του αθλητισμού και μέσω της προσπάθειας και μέσω της καθημερινότητας, αγώνα-αγώνα, το έχτισα. Πώς σκέφτομαι, πως λειτουργώ, πως παλεύω, πώς καταφέρνω τη στραβή, πώς επανέρχομαι. Κανείς δεν μπορεί να γίνει Ολυμπιονίκης με τη μία. Έφαγα κι εγώ τις σφαλιάρες μου, είχα τραυματισμούς, είχα τις αποτυχίες μου και όταν πήρα ένα χρυσό μετάλλιο τα ξέχασα όλα”.

Μεταξύ άλλων, ο Πύρρος Δήμας αποκάλυψε ότι έχει παραιτηθεί από το στρατιωτικό αξίωμα που είχε λάβει λόγω της Ολυμπιακής του διάκρισης. “Από τον ελληνικό στρατό έφυγα το 2012. Απλά παραιτήθηκα. Και από το συνταξιοδοτικό. Εγώ από τη χώρα μου είμαι πολύ ευχαριστημένος. Εμένα η Ελλάδα με έχει ανταμείψει όπως έπρεπε και είμαι ευχαριστημένος και δεν έχω κανένα παράπονο από την πατρίδα μου. Το λέω μέσα από την καρδιά μου”.

Για το χαμό της πρώτης γυναίκας του αλλά και την Αφροδίτη Σκαφίδα, ο Ολυμπιονίκης ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η Αναστασία έφυγε το 2018. Από τον Ιανουάριο του 2015 διαπιστώσαμε το πρόβλημα, χειρουργήθηκε, περάσαμε πολλά. περάσαμε πολύ δύσκολα πράγματα αλλά το πάλεψε παλικαρίσια. Ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε να είναι καλά τα παιδιά της και να μη στεναχωρήσει κανένα δίπλα της…Εύχομαι να είναι ευτυχισμένη για τη σχέση μου με την Αφροδίτη.

Τέλος για την υποψηφιότητά του με τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες ευρωεκλογές, ανέφερε ότι “Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του και την τιμή. Είχαμε πάει μαζί πριν δυο χρόνια στη Χειμάρρα. Ήταν η πρωτεύουσα της Βορείου Ηπείρου… Το 1947 σταμάτησαν τα ελληνικά σχολεία μέσα σε μια μέρα, γίνανε αλβανικά. Δεν μας αναγνώριζε (σ.σ. ο Ενβέρ Χότζα) ως μειονότητα. Ακόμα και σήμερα γίνεται αυτό. Θεωρώ πως έχω χρέος στον ελληνισμό, την πατρίδα μου και τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου να έχω μια φωνή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο… Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να καταλάβει ότι τ 70% των αποφάσεων που παίρνονται εκεί, και εδώ εφαρμόζονται…Πρέπει να στέλνουμε ανθρώπους που να μπορούν να αντεπεξέλθουν και να σκέφτονται το καλό της χώρας.”

Μαρία Μάκου

Γεια σας ονομάζομαι Μάκου Μαρία είμαι 29 ετών, έχω σπουδάσει και έχω τελειώσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , αλλά αποφάσισα πριν 2 χρόνια να σπουδάσω Δημοσιογράφος στη Σχολή New Media Studies του Κύριου Μαλέλη όπου και αποφοίτησα πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία είναι ότι μου αρέσει αρκετά το Lifestyle , να γνωρίζω καινούρια άτομα και να παίρνω συνεντεύξεις και να γίνομαι πιο δημιουργική και αυτός είναι ένας λόγος που άνοιξα το marys blog αλλά και για να σας παρέχω ενημέρωση πάνω και σε άλλα θέματα που μου αρέσουν όπως η μόδα, η ομορφιά και η υγεία.

 

LIFESTYLE, ΜΟΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ… Μη χάνετε κανένα νέο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ