Οι χειρότερες τροφές για τον εγκέφαλο !!!

Ο εγκέφαλος είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για τον οργανισμό μας αφού από εκεί ξεκινούν όλες οι λειτουργίες . Υπάρχουν μάλιστα μερικές τροφές όπως το αβοκάντο , η μαύρη σοκολάτα και τα μούρα που κάνουν εξαιρετικό καλό στον εγκέφαλο μας . Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες τροφές που είναι απαγορευτικές και δεν μας προστατεύουν καθόλου . Πάμε να δούμε λοιπόν μερικές από αυτές παρακάτω :

1.Tηγανιτά : Δεν είναι μόνο ότι προσθέτουν βάρος ,προκαλούν βλάβες στον εγκέφαλο και μπορεί να αποδυναμώσουν και τη μνήμη .

2.Junk food : Πλούσια σε θερμίδες και εκτός του ότι παχαίνουν  επιδρούν αρνητικά στην εγκεφαλική λειτουργία λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε ανθυγιεινά κορεσμένα λιπαρά και αλάτι.

3. Φυτικά Λάδια :Ορισμένα λάδια, όπως το κραμβέλαιο, το ηλιέλαιο και το σογιέλαιο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε Ω-6 λιπαρά οξέα, τα οποία προωθούν τις φλεγμονές στον εγκέφαλο. Πρόσφατη μελέτη μάλιστα έδειξε ότι το κραμβέλαιο συνδέεται με την αποδυνάμωση της μνήμης και τη νόσο Αλτσχάιμερ.

4. Λευκό ρύζι :Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως το λευκό ρύζι, το λευκό ψωμί και τα λευκά μακαρόνια, συμβάλλουν στην εκδήλωση του διαβήτη τύπου 2, ο οποίος συνδέεται στενά με τη νόσο Αλτσχάιμερ. Εναλλακτικά, συνιστάται να καταναλώνονται τα αντίστοιχα προϊόντα ολικής άλεσης, όπως το καστανό ρύζι και το μαύρο ψωμί.

5. Γλυκίσματα : Κέικ , μπισκότα και κρουασάν περιέχουν τα λεγόμενα τρανς λιπαρά τα οποία προωθούν τη συσσώρευση βλαβερών ουσιών στον εγκέφαλο, αυξάνοντας τον κίνδυνο νοητικών διαταραχών όπως το Αλτσχάιμερ.

6.Τόνος : Και όμως καθώς σύμφωνα με  Μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα έχει δείξει ότι τα υψηλά επίπεδα υδραργύρου στο αίμα συνδέονται με την εξασθένηση των νοητικών λειτουργιών.

Μαρία Μάκου

Γεια σας ονομάζομαι Μάκου Μαρία είμαι 29 ετών, έχω σπουδάσει και έχω τελειώσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , αλλά αποφάσισα πριν 2 χρόνια να σπουδάσω Δημοσιογράφος στη Σχολή New Media Studies του Κύριου Μαλέλη όπου και αποφοίτησα πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία είναι ότι μου αρέσει αρκετά το Lifestyle , να γνωρίζω καινούρια άτομα και να παίρνω συνεντεύξεις και να γίνομαι πιο δημιουργική και αυτός είναι ένας λόγος που άνοιξα το marys blog αλλά και για να σας παρέχω ενημέρωση πάνω και σε άλλα θέματα που μου αρέσουν όπως η μόδα, η ομορφιά και η υγεία.

 

LIFESTYLE, ΜΟΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ… Μη χάνετε κανένα νέο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ