Σαν σήμερα 26 Ιουνίου !!!

Σαν σήμερα Καύσωνας, με θερμοκρασίες που φτάνουν τους 46,2 βαθμούς Κελσίου, πλήττει την Ελλάδα. Στο Θησείο η μέγιστη θερμοκρασία αγγίζει τους 44,8 βαθμούς και είναι η υψηλότερη τιμή από το 1897 . Πάμε λοιπόν να δούμε τι άλλο συνέβη :

Γεγονότα

684…..ο Βενεδικτίνος Β ανεβαίνει στον παπικό θρόνο

1409: Ο κρητικός ιερωμένος Πέτρος Φιλάργης ανακηρύσσεται Πάπας με το όνομα Αλέξανδρος Ε’, κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σχίσματος της Καθολικής Εκκλησίας. Σήμερα θεωρείται Αντιπάπας.

1483: Ο Ριχάρδος Γ’ ανακηρύσσεται βασιλιάς της Αγγλίας.

1819…..ο W.K. Clarkson Jr. πατεντάρει το ποδήλατο.

1870: Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μόναχο η όπερα του Ρίχαρντ Βάγκνερ, Βαλκυρία (γερμ. Die Walküre).

1896: Ανοίγει ο πρώτος κινηματογράφος στις ΗΠΑ. Το εισιτήριο κοστίζει 10 δολάρια.

1904: Ξεκινά η πολιορκία του Πορτ Άρθουρ από τους Iάπωνες. Oι Pώσοι άντεξαν μέχρι τις 2 Iανουαρίου.

1909…. Ο Σάχης της Περσίας καταργεί τον εκλογικό νόμο και αθετεί τις υποσχέσεις του περί Συντάγματος.

1913: Ο Ελληνικός Στρατός, μετά από διήμερο σκληρό αγώνα, εκδιώκει τους Βουλγάρους από την οροσειρά της Κερκίνης (Μπέλες) και κατέρχεται στην κοιλάδα της Στρώμνιτσας. Το αντιτορπιλικό «Δόξα», υπό τον Πλωτάρχη Κριεζή, και τα ανιχνευτικά «Πάνθηρ» και «Ιέραξ» εισπλέουν στο λιμάνι της Καβάλας και στη συνέχεια άγημα του «Δόξα» απελευθερώνει την πόλη.

1921…. Η Ελλάδα αρνείται τη μεσολάβηση στο τουρκικό ζήτημα και καταλαμβάνει το Ισμίντ στη Θάλασσα του Μαρμαρά.

1925: Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος διαλύει το κοινοβούλιο και κηρύσσει τη βραχύβια δικτατορία του.

1932….  Έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων της Αθήνας και του Πειραιά εναντίον της Εταιρίας «Power» για την ανατίμηση του ρεύματος. Μεγάλο συλλαλητήριο στο Πεδίον του Αρεως.

1941…. Η Φινλανδία κηρύσσει τον πόλεμο στην ΕΣΣΔ.

1942…. Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ συμφωνούν για τη δημιουργία ενός δεύτερου μετώπου στην Ευρώπη, καθώς και για την ανάπτυξη του όπλου της ατομικής βόμβας.

1945: Πενήντα κράτη υπογράφουν στο Σαν Φρανσίσκο τον καταστατικό χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που αντικατέστησε την Kοινωνία των Eθνών.

1950…. Ξεσπάει ο Πόλεμος της Κορέας, όταν οι Βορειοκορεάτες, αψηφώντας την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προελαύνουν στη μεθόριο του 38ου παραλλήλου.

1963…. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, J. F. Kennedy, μιλώντας στο Βερολίνο λέει την ιστορική φράση “Είμαι ένας Βερολινέζος”, με την οποία ουσιαστικά εννοεί ότι, στηρίζει τον αγώνα για ελευθερία των κατοίκων του Ανατολικού Βερολίνου.

1972: Ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός (IRA) κηρύσσει αντάρτικο στη Βόρεια Ιρλανδία εναντίον των Άγγλων.

1972…. Ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός (IRA) κηρύσσει αντάρτικο στη Βόρεια Ιρλανδία εναντίον των Άγγλων.

1975…. Η Ίντιρα Γκάντι, εγκαθιδρύει απολυταρχικό καθεστώς στην Ινδία. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Αλλαχαμπάντ καταδικάζει το κόμμα της κυβέρνησης για εκλογική απάτη, καθαιρώντας τη Γκάντι από τη βουλευτική της έδρα, και επομένως την πρωθυπουργία, και απαγορεύοντάς της να κατέβει σε εκλογές για τα επόμενα 6 χρόνια. Η Ίντιρα Γκάντι κηρύσσει την Ινδία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάνοντας χρήση του σχετικού δικαιώματος που της παρέχει το σύνταγμα, και αναλαμβάνει έκτακτες εξουσίες, καταργώντας ουσιαστικά τη δημοκρατία και τις πολιτικές και ατομικές ελευθερίες.

1977…. Ο Έλβις Πρίσλεϊ τραγουδά στην Ινδιανάπολη, στην τελευταία συναυλία της καριέρας του.

1984: Πεθαίνει σε ηλικία 78 ετών ο κατά συρροή δολοφόνος Έντουαρντ Γκέιν του οποίου η δράση αποτέλεσε έμπνευση για την θρυλική ταινία «Ψυχώ».

1992: Η Διάσκεψη Κορυφής της ΕΟΚ στη Λισαβόνα αποφασίζει να μην αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, αποδεχόμενη τις ελληνικές θέσεις – προτάσεις.

1992…. Στη Γερμανία, η Βουλή υπερψηφίζει πρόταση που αναγνωρίζει το δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν για το αν θα κάνουν έκτρωση ή όχι.

1993: Φτάνουν στην Αθήνα τα γιγάντια εξαρτήματα του μετροπόντικα «Ιάσονα» για τη διάνοιξη του μετρό.

1994: Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δίνει τον δεύτερο αγώνα της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στις Η.Π.Α. με την αντίστοιχη Εθνική ομάδα της Βουλγαρίας και ηττάται με 4-0.

1994…. Ο Γιασέρ Αραφάτ επιστρέφει στη Γάζα, έπειτα από 27 χρόνια εξορίας

1995: Δολοφονική απόπειρα εναντίον του Προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ σημειώνεται στην Αιθιοπία

1996: Με τιμές αρχηγού κράτους κηδεύεται στο Α’ Νεκροταφείο, ο ιδρυτής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου. Ο ιδρυτής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, πρωθυπουργός της Ελλάδας (1981-89, 1993-96) «έφυγε» στις 23 Ιουνίου του 1996 μετά από οξύ ισχαιμικό επεισόδιο στο σπίτι του στην Εκάλη.

1999: Ο 38χρονος διεθνής χαντμπολίστας του ΒΑΟ Αλέξης Τομπουλίδης σκοτώνεται σε τροχαίο στην Χαλκιδική.

2001: Το Εφετείο Καβάλας καταδικάζει έναν 50χρονο σε φυλάκιση 3 μηνών για ασέλγεια εις βάρος προβάτου.

2003: Πεθαίνει ο Καμερουνέζος ποδοσφαιριστής Μαρκ Βιβιέν Φοέ, ενώ έπαιζε μετά χρώματα της χώρας του κόντρα στην Εθνική Κολομβίας για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Αρχικά μεταφέρθηκε με φορείο στο ιατρείο του Σταδίου Ζερλάν της Λυόν. Τρία τέταρτα, αργότερα, έγινε γνωστό ότι η καρδιά του 28χρονου Φοέ δεν άντεξε. Ο ξαφνικός θάνατός του βύθισε σε πένθος το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

2004…..η Εθνική Ελλάδας πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση κόντρα στους μέχρι τότε Πρωταθλητές Ευρώπης Γάλλους, πετυχαίνει την ιστορική νίκη με 1-0 με τον Άγγελο Χαριστέα. Τα πανηγύρια δεν έχουν τελειωμό σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα είναι στους “4” της Ευρώπης.

2005: Η NASA εκτοξεύει το Discovery STS-114 που είναι η πρώτη πτήση της μετά την καταστροφή του Columbia το 2003.

2005: Την ίδια μέρα απίστευτη βροχόπτωση στη Βομβάη που σε 24 ώρες δέχεται 99,5 εκατοστά νερού και πλημμυρίζει για δύο μέρες.

2007: Καύσωνας, με θερμοκρασίες που φτάνουν τους 46,2 βαθμούς Κελσίου, πλήττει την Ελλάδα. Στο Θησείο η μέγιστη θερμοκρασία αγγίζει τους 44,8 βαθμούς και είναι η υψηλότερη τιμή από το 1897.

2008: Έκρηξη βόμβας στο Αχμενταμπάντ της Ινδίας σκοτώνει 56 άτομα και τραυματίζει πάνω από 200.

2009: Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του γάλλου επιθετικού Τζιμπρίλ Σισέ, που αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου. Ο Σισέ υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με το «τριφύλλι», ενώ αμέσως μετά ήρθε η σειρά του 30χρονου διεθνή αμυντικού χαφ Κώστα Κατσουράνη να βάλει την υπογραφή του σε -επίσης τετραετές- συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Γεννήσεις

1730 – Σαρλ Μεσιέ, Γάλλος αστρονόμος

1821 – Μπαρτολομέ Μίτρε, αργεντίνος πολιτικός, ελληνικής καταγωγής (Μητρόπουλος το ελληνικό του όνομα), πρόεδρος της Αργεντινής από το 1862 έως το 1868. (Θαν. 19/1/1906)

1824 – Ουίλιαμ Τόμσον, Ιρλανδός φυσικός και μηχανικός

1892 – Περλ Μπακ, Αμερικανίδα συγγραφέας

1908 – Σαλβαδόρ Αλιέντε, σοσιαλιστής πρόεδρος της Χιλής, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια πραξικοπήματος του στρατηγού Πινοτσέτ. (Θαν. 11/9/1973)

1924 – Κώστας Αξελός, φιλόσοφος και στοχαστής. (Θαν. 4/2/2010)

1925 – Πάβελ Μπελυάγιεφ, Σοβιετικός πιλότος

1964 – Τόμι Μάκινεν, Φινλανδός οδηγός αγώνων

1968 – Πάολο Μαλντίνι, Ιταλός ποδοσφαιριστής

1971 – Μαξ Μπιάτζι, Ιταλός μοτοσικλετιστής

1972 – Γκαρού, Καναδός τραγουδιστής

1977 – Tite Kubo, Ιάπωνας καλλιτέχνης

1984 – Ντερόν Ουίλιαμς, Αμερικανός καλαθοσφαιριστής

1987 – Σαμίρ Νασρί, Γάλλος ποδοσφαιριστής

Θάνατοι

363 – Ιουλιανός ο Παραβάτης, αυτοκράτορας του Βυζαντίου, που προσπάθησε να επαναφέρει την αρχαία θρησκεία. (Γεν. 331)

1452 – Γεώργιος Γεμιστός ή Πλήθων, έλληνας φιλόσοφος. (Γεν. 1355)

1541 – Φρανθίσκο Πιθάρρο, Ισπανός κατακτητής του Περού

1810 – Ζοζέφ Μισέλ Μονγκολφιέ, Γάλλος εφευρέτης

1836 – Κλοντ Ζοζέφ Ρουζέ ντε Λιλ, Γάλλος συνθέτης

1917 – Ντράγκουτιν Ντιμιτρίεβιτς, Σέρβος στρατιωτικός

1925 – Ανδρέας Μιχαλακόπουλος, Έλληνας πολιτικός

1943 – Καρλ Λαντστάινερ, Αυστριακός βιολόγος και ιατρός

1957 – Άλφρεντ Ντέμπλιν, Γερμανός συγγραφέας

1985 – Γεώργιος Μαμιδάκης, Έλληνας επιχειρηματίας

1992 – Μπάντι Ρότζερς, Αμερικανός παλαιστής

1996 – Βερόνικα Γκέριν, ιρλανδή δημοσιογράφος, που δολοφονήθηκε από ανθρώπους του υποκόσμου και η ζωή της έγινε ταινία. (Γεν. 5/7/1958)

1997 – Ισραήλ Καμακαγουιγουόλε, Αμερικανός τραγουδιστής

Μαρία Μάκου

Γεια σας ονομάζομαι Μάκου Μαρία είμαι 29 ετών, έχω σπουδάσει και έχω τελειώσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , αλλά αποφάσισα πριν 2 χρόνια να σπουδάσω Δημοσιογράφος στη Σχολή New Media Studies του Κύριου Μαλέλη όπου και αποφοίτησα πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία είναι ότι μου αρέσει αρκετά το Lifestyle , να γνωρίζω καινούρια άτομα και να παίρνω συνεντεύξεις και να γίνομαι πιο δημιουργική και αυτός είναι ένας λόγος που άνοιξα το marys blog αλλά και για να σας παρέχω ενημέρωση πάνω και σε άλλα θέματα που μου αρέσουν όπως η μόδα, η ομορφιά και η υγεία.

 

LIFESTYLE, ΜΟΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ… Μη χάνετε κανένα νέο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ