Σαν Σήμερα 11 Οκτωβρίου !!!

Μπορεί σήμερα 11 Οκτωβρίου να βιώνουμε πραγματικά αρκετά σημαντικά γεγονότα που να επηρεάζουν τον πλανήτη τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο , όμως σαν σήμερα συνέβησαν εξίσου κάποια σημαντικά γεγονότα όπως γεννήσεις και θάνατοι σημαντικών ανθρώπων . Πάμε λοιπόν να δούμε μερικά από αυτά παρακάτω :

Γεγονότα

twitter sharing class=

787: Η 7η Οικουμενική Σύνοδος στη Νίκαια καταδικάζει τους εικονομάχους και τους εικονολάτρες, διατυπώνοντας το δόγμα ότι η λατρεία ανήκει μόνο στο Θεό και στις εικόνες προσφέρεται απλή τιμητική προσκύνηση.

1138 – Ισχυρός σεισμός χτυπά το Χαλέπι

1614…. Ο ολλανδός θαλασσοπόρος, Άντριεν Μπλοκ και 12 έμποροι από το Άμστερνταμ ζητούν με έγγραφό τους από το ολλανδικό Κοινοβούλιο το δικαίωμα να είναι οι μόνοι, που θα κάνουν εμπόριο στις ολλανδικές αποικίες της Βορείου Αμερικής.

1811: Ο Αμερικανός εφευρέτης Τζον Στίβενς και ο γιος του Ρόμπερτ Λίβινγκστον Στίβενς θέτουν σε κίνηση το πρώτο ατμοκινούμενο φέρι μποτ.

1822: Το Εκτελεστικό, μετά από πρόταση του Βουλευτικού, ορίζει το Μάρκο Μπότσαρη Στρατηγό της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, σε αντικατάσταση του Γεωργίου Βαρνακιώτη, λόγω επαφών του τελευταίου με τον Ομέρ Βρυώνη που θεωρήθηκαν ύποπτες.

1822: Κοινή επιχείρηση αλγερινών πειρατών και τουρκικών στρατευμάτων στη Μύκονο. Οι γενναίοι Μυκονιάτες, με επικεφαλής τη Μαντώ Μαυρογένους, αποκρούουν την επίθεση και τους ρίχνουν στη θάλασσα

1828…. Η Μαντώ Μαυρογένους, επικεφαλής των κατοίκων της Μυκόνου, αποκρούει επίθεση αλγερινών πειρατών

1862: Η εν Αθήναις Επαναστατική Επιτροπή (Δημήτριος Βούλγαρης, Ρούφος Μπενιζέλος και Κωνσταντίνος Κανάρης) κηρύσσει έκπτωτο τον βασιλιά Όθωνα και τη δυναστεία του και απαγορεύει την αποβίβασή του στον Πειραιά. Να σημειωθεί ότι το βασιλικό ζεύγος επέστρεφε με πλοίο από την περιοδεία του στη χώρα).

1912: Ο Ελληνικός Στρατός (Ταξιαρχία Ιππικού) απελευθερώνει την Κοζάνη από τους Τούρκους. Την ίδια μέρα, ο πρώην πρωθυπουργός Στέφανος Δραγούμης διορίζεται Γενικός Διοικητής της Κρήτης.

1916: Ο έλεγχος του ελληνικού ναυτικού περνάει στους Γάλλους.

1921…. Ο σέρβος πρίγκιπας Αλέξανδρος παραιτείται από το γιουγκοσλαβικό στέμμα.

1922: Υπογράφεται στα Μουδανιά της Κίου η συνθήκη για την αποχώρηση του ελληνικού στρατού από την Ανατολική Θράκη. Στη διάσκεψη έλαβαν μέρος η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Τουρκία και η Ελλάδα και καθορίστηκαν τα όρια υποχώρησης του ελληνικού στρατού στη δυτική όχθη του Έβρου.

1935: Στρατιωτικός νόμος στην Ελλάδα έπειτα από κίνημα. Ο Γεώργιος Κονδύλης σχηματίζει κυβέρνηση, ενώ καταργείται με ψήφισμα της Βουλής η αβασίλευτη δημοκρατία.

1945: Ξεκινά ο κινεζικός εμφύλιος πόλεμος. Ο κομμουνιστής Μάο Τσε Τουνγκ πολεμά εναντίον του εθνικιστή Τσιάνγκ Κάι Σεκ.

1954: Κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ, οι Βιετμίνχ αποκτούν τον έλεγχο του βορείου Βιετνάμ, από τους Γάλλους.

1959: Στο Βατικανό, ο Πάπας αναγγέλλει ότι η μητέρα Ελισάβετ Άννα Σέτον θα είναι η πρώτη αμερικανίδα, που θα οσιοποιηθεί από την Καθολική Εκκλησία.

1961: Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψηφίζει μομφή κατά της Νοτίου Αφρικής για το Απαρτχάιντ.

1962: Αρχίζει τη λειτουργία της κοντά στη Θεσσαλονίκη η πρώτη μεγάλη βιομηχανική μονάδα στη Βόρεια Ελλάδα, το εργοστάσιο τσιμέντων «Τιτάν».

1968: Εκτοξεύεται το «Απόλλων 7», το πρώτο επανδρωμένο διαστημόπλοιο, εγκαινιάζοντας το αμερικανικό πρόγραμμα κατάκτησης της Σελήνης

1978: Η πιο μεγάλη νίκη στην ιστορία της εθνικής ποδοσφαίρου επί της Φιλανδίας με 8-1, με προπονητή τον Αλκέτα Παναγούλια, για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών. Τα γκολ: Μαύρος 3, Δεληκάρης 2, Νικολούδης 2 και Γαλάκος.

1981…. Ένας άγνωστος νεαρός, με ιδιαίτερο ύφος και χαρακτηριστικά, ανοίγει τη συναυλία των Rolling Stones στη Νέα Υόρκη… Το όνομά του Prince.

1983: Ένοχος δωροδοκίας από την αεροδιαστημική εταιρία Λόκχιντ ύψους 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων κηρύσσεται ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Κακουέι Τανάκα.

1990: Ο μεξικανός διπλωμάτης και συγγραφέας Οκτάβιο Παζ βραβεύεται με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

1991: Αποφασίζεται η διάλυση της KGB στην ΕΣΣΔ, από το Συμβούλιο του Κράτους, που αποφασίζει την αντικατάστασή της από άλλες υπηρεσίες.

1993: Πυροβολείται και τραυματίζεται σοβαρά στο Όσλο ο νορβηγός εκδότης Γουίλιαμ Νιγκάαρντ, ο εκδοτικός οίκος του οποίου μετέφρασε και εξέδωσε στη Νορβηγία τους «Σατανικούς Στίχους» του Σαλμάν Ρουσντί.

1995: Παραιτείται από το ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός Δημήτρης Τσοβόλας. Τον Οκτώβριο του 1995 το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται σε μία περίοδο εντάσεων και εσωκομματικών τριβών, καθώς από την Κεντρική Επιτροπή παραιτήθηκε ο Δημήτρης Τσοβόλας, για να ιδρύσει αργότερα το ΔΗΚΚΙ. Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής εξελέγη ο Κώστας Σκανδαλίδης, μετά την είσοδο του Άκη Τσοχατζόπουλου στην κυβέρνηση. Λίγες μέρες αργότερα ο Ανδρέας Παπανδρέου εισήλθε στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό νοσοκομείο μετά από νέα κρίση της υγείας του.

1998: Διεξάγονται στην Ελλάδα οι πρώτες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές με βάση το «Νόμο Καποδίστρια». Επανεκλέγεται με 57,2% Δήμαρχος Αθηναίων ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

2002: Απεβίωσε ύστερα από τροχαίο ο σύζυγος της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, Αθανάσιος Παπαρήγας.

2003: Πραγματοποιείται με επιτυχία στη Ρώμη ο διαχωρισμός των σιαμαίων κοριτσιών από τη Θεσσαλονίκη σε μια πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Τα πέντε μηνών κοριτσάκια, μόλις ξυπνούν από τη νάρκωση αναζητούν αμέσως το ένα το άλλο.

2003: Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού γράφει ιστορία, καθώς είναι η πρώτη ελληνική που αντιμετωπίζει ομάδα του NBA στην έδρα της. Αγωνίζεται στο Τορόντο με τους τοπικούς Ράπτορς και χάνει με 100-76.

2004: Ολοκληρώνεται, έπειτα από 8 μήνες, η δίκη του ΕΛΑ. Tο Tριμελές Eφετείο Kακουργημάτων καταδίκασε κάθε έναν από τους κατηγορούμενους σε κάθειρξη 1.174 ετών έναντι 972 ετών που είχε ζητήσει στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας κ. Eλευθέριος Πατσής.

2005: Διεξάγονται ιστορικές εκλογές στη Λιβερία. Οι πολίτες συρρέουν μαζικά στα εκλογικά τμήματα για την ανάδειξη προέδρου και Κοινοβουλίου στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται στη χώρα μετά τον τερματισμό 14 ετών εμφύλιου πολέμου.

2006: Σιδηροδρομική τραγωδία στη Γαλλία, με 5 νεκρούς, στα σύνορα με το Λουξεμβούργο (σύγκρουση επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία στο Ζούφτεγκεν).

Γεννήσεις

1629 – Αρμάνδος των Βουρβόνων-Κοντί, Γάλλος ευγενής

1758 – Χάινριχ Βίλχελμ Όλμπερς, Γερμανός ιατρός και αστρονόμος

1859 – Τζωρτζ Χόρτον, Αμερικανός διπλωμάτης

1876 – Πολ Μασσόν, Γάλλος ποδηλάτης

1884 – Ελεάνορ Ρούζβελτ, Αμερικανίδα πολιτικός

1885 – Φρανσουά Μωριάκ, Γάλλος συγγραφέας

1922 – Επαμεινώνδας Παπαδόπουλος, έλληνας ζωγράφος, γνωστός διεθνώς ως Nonda, από τους διαπρεπέστερους εκπροσώπους του εξπρεσιονισμού. (Θαν. 30/10/2005)


1937 – Μπόμπι Τσάρλτον, άγγλος ποδοσφαιριστής. Έπαιξε επί 17 χρόνια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αγγλία το 1966.

1942 – Αμιτάμπ Μπατσάν, Ινδός ηθοποιός

1947 – Λουκάς Παπαδήμος, Έλληνας οικονομολόγος και πολιτικός

1956 – Νικάνορ Ντουάρτε Φρούτος, Παραγουανός πολιτικός

1959 – Σάββας Χιονίδης, Έλληνας πολιτικός

1962 – Αν Ένραϊτ, Ιρλανδή συγγραφέας

1965 – Ρικίσι, Αμερικανός παλαιστής

1976 – Έμιλυ Ντεσανέλ, Αμερικανίδα ηθοποιός

1977 – Ζερεμί Ζανό, Γάλλος ποδοσφαιριστής

Θάνατοι

1188 – Ροβέρτος Α’, κόμης του Ντρε

1303 – Πάπας Βονιφάτιος Η΄

1347 – Λουδοβίκος Δ΄ της Βαυαρίας, αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας

1531 – Ούλριχ Ζβίγγλιος, Ελβετός θρησκευτικός μεταρρυθμιστής

1889 – Τζέιμς Πρέσκοτ Τζάουλ, άγγλος φυσικός, ερευνητής της θερμοδυναμικής, μία μονάδα μέτρησης της οποίας φέρει το όνομά του. (Γεν. 24/12/1818)

1896 – Άντον Μπρούκνερ, αυστριακός συνθέτης, που διακρίθηκε κυρίως για τις συμφωνίες του. (Γεν. 4/9/1824)

1930 – Ρόμπερτ Ντικ Γουίλσον, Αμερικανός γλωσσολόγος

1963 – Ζαν Κοκτώ, Γάλλος συγγραφέας

2005 – Ρένα Καρθαίου, Ελληνίδα ποιήτρια. (Γεν. 1913)

2007 – Σρι Τσινμόι, Ινδός πνευματικός ηγέτης και ποιητής

2008 – Γεργκ Χάιντερ, Αυστριακός πολιτικός

2010 – Νικόλαος Αρτεμιάδης, Έλληνας μαθηματικός


Μαρία Μάκου

Γεια σας ονομάζομαι Μάκου Μαρία είμαι 29 ετών, έχω σπουδάσει και έχω τελειώσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , αλλά αποφάσισα πριν 2 χρόνια να σπουδάσω Δημοσιογράφος στη Σχολή New Media Studies του Κύριου Μαλέλη όπου και αποφοίτησα πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία είναι ότι μου αρέσει αρκετά το Lifestyle , να γνωρίζω καινούρια άτομα και να παίρνω συνεντεύξεις και να γίνομαι πιο δημιουργική και αυτός είναι ένας λόγος που άνοιξα το marys blog αλλά και για να σας παρέχω ενημέρωση πάνω και σε άλλα θέματα που μου αρέσουν όπως η μόδα, η ομορφιά και η υγεία.

 

LIFESTYLE, ΜΟΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ… Μη χάνετε κανένα νέο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ