Πως να χάσετε τα κιλά της καραντίνας !!!

Όπως είδαμε η δεύτερη καραντίνα κράτησε αρκετά και όλο και πιο πολύ όπως είναι φυσικό ήμασταν στο σπίτι , μαγειρεύαμε και τρώγαμε με αποτέλεσμα να ανεβεί η ζυγαριά . Όμως έρχεται καλοκαίρι και πολλοί από εμάς θέλουμε να χάσουμε τα κιλά και να βγούμε ωραίοι και ωραίες στη παραλία . Υπάρχουν λοιπόν τρόπου να χάσετε τα κιλά της καραντίνας . Δείτε παρακάτω μερικά tips που θα σας βοηθήσουν .

  1. Προσπαθήστε να μειώσετε τους υδατάνθρακες και τη ζάχαρη: Είναι σημαντικό ώστε να μειώσετε το βάρος σας.Τα επεξεργασμένα προϊόντα όπως το λευκό ψωμί, τα ζυμαρικά αλλά και τα μπισκότα, τα ντόνατς και τα κέικ δεν είναι ο τρόπος που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Συμπεριλάβετε περισσότερα προϊόντα ολικής αλέσεως και θα δείτε διαφορά.
  2. Μειώστε αμέσως το αλάτι: Η υπερβολική πρόσληψη αλατιού συνδέεται με την κατακράτηση. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να ληφθεί μόνο η απαιτούμενη ποσότητα.
  3. Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας όσα καλοκαιρινά φρούτα είναι δυνατόν: Προσπαθήστε να τρώτε τουλάχιστον 2-3 φρούτα κάθε μέρα.Τα περισσότερα από αυτά τα φρούτα μαζι με τα λαχανικά είναι εμπλουτισμένα με ίνες που προάγουν την απώλεια βάρους.
  4. Να πίνετε πολύ νερό: Μερικές φορές το σώμα σας μπερδεύει το αίσθημα της πείνας με αυτό της δίψας.Το πόσιμο  νερό σας βοηθά να μείνετε μακριά από ένα ανθυγιεινό σνακ γιατί σας κόβει την όρεξη.
  5. Διαιρέστε τα μεγάλα γεύματα σε μικρά γεύματα: Είναι σημαντικό να κάνετε πολλά μικρά γεύματα αντί λίγα μεγάλα, αυτό σας βοηθά να παρακολουθείτε τις θερμίδες και είναι επίσης καλό για το μεταβολισμό.
  6. Μειώστε το delivery και τα έτοιμα φαγητά, τα περισσότερα από τα οποία δεν κάνουν καλό στο σώμα σας.
  7. Ξεκινήστε τη μέρα σας με μέλι, λεμόνι και νερό: Αυτό το “μαγικό φίλτρο” θα σας βοηθήσει να εξαφανίσετε τις τοξίνες από το σώμα σας και θα είναι και ένα φυσικό λιποδιαλιτικό.
  8. Αποφυγή ακραίων λύσεων: Πιθανότατα ακραίες και πολλά υποσχόμενα «δίαιτες» να αποτελούν μεγάλο πειρασμό τη δεδομένη χρονική στιγμή. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποφευχθούν.Το μόνο που θα προσφέρουν είναι αίσθημα ατονίας, κούρασης, κακής διάθεσης, ευερεθιστότητας, υπνηλίας και πολλών άλλων δυσάρεστων καταστάσεων, με το πιο σημαντικό, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, την εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  9. Άσκηση: Ακόμη και τώρα που τα γυμναστήρια δεν έχουν ανοίξει, η άρση των περιορισμών της κυκλοφορίας διευκολύνει την άσκηση σε ανοιχτούς χώρους. Είναι σημαντικό λοιπόν, μετά από τον εγκλεισμό, να αποκτήσουμε καλή φυσική κατάσταση.
  10. Επαναπρογραμματισμός: Το πιο σημαντικό, μετά από μια τόσο δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση, είναι ο επαναπρογραμματισμός. Ειδικά, αν η επιστροφή στη δουλειά έχει ήδη έρθει, είναι απαραίτητη η αναδιοργάνωση του διατροφικού μοτίβου. Με απλά λόγια, επαναπροσδιορισμός των ωρών που μπορούν τα γεύματα να καταναλωθούν. Με απώτερο σκοπό να προσφέρουν το μέγιστο θρεπτικό όφελος, αλλά και την απαιτούμενη σωματική και συναισθηματική πληρότητα.
Μαρία Μάκου

Γεια σας ονομάζομαι Μάκου Μαρία είμαι 29 ετών, έχω σπουδάσει και έχω τελειώσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , αλλά αποφάσισα πριν 2 χρόνια να σπουδάσω Δημοσιογράφος στη Σχολή New Media Studies του Κύριου Μαλέλη όπου και αποφοίτησα πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία είναι ότι μου αρέσει αρκετά το Lifestyle , να γνωρίζω καινούρια άτομα και να παίρνω συνεντεύξεις και να γίνομαι πιο δημιουργική και αυτός είναι ένας λόγος που άνοιξα το marys blog αλλά και για να σας παρέχω ενημέρωση πάνω και σε άλλα θέματα που μου αρέσουν όπως η μόδα, η ομορφιά και η υγεία.

 

LIFESTYLE, ΜΟΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ… Μη χάνετε κανένα νέο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ