
Στο Πρωινό Σου Σου και στη Κωνσταντίνα Μαύρου μίλησε χθες ο Νίκος Αλιάγας και είπε
Είναι πολύ συγκινητική η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Ολυμπιακής φλόγας γιατί εδώ ξεκίνησαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες, στο ίδιο στάδιο, με τους Γάλλους Κουμπερτά και τον Έλληνα Βικέλα. Η φλόγα έκανε τον γύρω της Ελλάδος σε 11 μέρες, έρχεται, θα ξαναφύγει ταξίδι και θα φύγει δια θαλάσσης από τον Πειραιά το Σάββατο. Θα κάνει 68 ημέρες για να φτάσει στο Παρίσι και θα ξεκινήσουν οι αγώνες. Όλα αυτά είναι σύμβολα αλλά είναι και πολύ Ελλάδα, πολύ ψυχή. Είναι ένα συνονθύλευμα μεταξύ πολιτισμών και χαίρομαι που και γω ως Έλληνας της Γαλλίας, γεννημένος εκεί αλλά με όλο το dna μου εδώ, μπορώ να βάζω ένα μικρό λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια. Πάντα συγκινούμαι όταν επιστρέφω στην Ελλάδα διότι έχει ένα φως, μια ενέργεια και τόσα στοιχεία που κουβαλάω και γω μέσα από την πρώτη ημέρα” είπε αρχικά ο Νίκος Αλιάγας.
Remaining Time-0:00FullscreenMute
“Πάντα συγκινούμαι όταν οι λαοί ενώνονται. Αυτή η περίοδος είναι πολύ μυστήρια, πολύ περίεργη ως προς τη διχόνοια, πόλεμοι εδώ κοντά και βλέπουμε ότι παρόλα αυτά αντιστέκονται κάποιοι και πιστεύουν στο μήνυμα της ειρήνης και της εκεχειρίας” προσέθεσε.
“Για να επιστρέψω στην Ελλάδα υπάρχει η προϋπόθεση να έχω φύγει από την Ελλάδα. Εγώ την Ελλάδα δεν την άφησα ποτέ, την κουβαλάω μέσα μου σαν πυξίδα. Αυτό το πήγαινε-έλα μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας που έχω, μέσα μου με γεμίζει. Θα ήθελα λίγο περισσότερο Ελλάδα αλλά έχω υποχρεώσεις. Δεν ξέρω μπορεί στη σύνταξή μου” κατέληξε.







