Μαργαρίτα Θεοδωράκη : ” Η διαθήκη του πατέρα μου με άφησε με το στόμα ανοιχτό ”

Στο Καλημέρα Είπαμε μίλησε η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη Μαργαρίτα Θεοδωράκη και είπε

“Το Βραχάτι ήταν ένας από τους τόπους που αγάπησε περισσότερο ο πατέρας μου. Ήταν ο παράδεισός του, δεν έβγαινε από το σπίτι. Είναι ο χώρος που περνούσε έξι μήνες το χρόνο. Στο Βραχάτι ο πατέρας μου έχει γράψει άπειρη μουσική εδώ, τραγούδια, μπαλέτα, συμφωνικά, τον ενέπνεε ο χώρος… Τον Μάιο του 1968 τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό στο Βραχάτι”

Επιπλέον, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη σημείωσε ότι “Τρόμαξα ως παιδί όταν ήρθαν οι χωροφύλακες για να πάρουν τον πατέρα μου. Ήταν πολύ τρομακτικό. Για κάθε παιδί όταν παίρνουν τον μπαμπά του, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα. Ζήσαμε πολλές ευτυχισμένες στιγμές στο Βραχάτι μετά τη Χούντα… Ο πατέρας μου είχε λατρεία με τη θάλασσα και πάντα ήθελε να έχει πλοία, αλλά δεν είχε τη δυνατότητα. Όταν ο πατέρας μου έχασε τον αδερφό του, απομονώθηκε στο Βραχάτι. Για πρώτη φορά γέρασε ο πατέρας μου, απαγόρευσε να έρθουμε”

“Υπάρχει ανταγωνισμός προς το πρόσωπό μου, γιατί ασχολούμαι με το έργο του πατέρα μου. Θεωρώ ότι είμαι πολύ παρεξηγημένη σαν άτομο. Δεν ξέρω γιατί, υπάρχουν οι κακές γλώσσες που λένε κουτσομπολιά, Οι κακές γλώσσες αλλοίωσαν κάποια στιγμή τη σχέση με τον πατέρα μου. Όταν διάβασε το βιβλίο μου, αγαπηθήκαμε ξανά, το διάβασε πέντε φορές και μου ζήτησε συγγνώμη. Είχαμε κόντρα για πολύ καιρό, πληγώθηκα πολύ. Η διαθήκη του πατέρα μου με άφησε με το στόμα ανοιχτό. Δεν με αδίκησε οικονομικά καθόλου, αλλά από την πνευματική πλευρά, το πνευματικό έργο, που το διαχειρίζεται ένας γερμανικός οίκος. Αυτό με πλήγωσε” δήλωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Μαρία Μάκου

Γεια σας ονομάζομαι Μάκου Μαρία είμαι 29 ετών, έχω σπουδάσει και έχω τελειώσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , αλλά αποφάσισα πριν 2 χρόνια να σπουδάσω Δημοσιογράφος στη Σχολή New Media Studies του Κύριου Μαλέλη όπου και αποφοίτησα πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία είναι ότι μου αρέσει αρκετά το Lifestyle , να γνωρίζω καινούρια άτομα και να παίρνω συνεντεύξεις και να γίνομαι πιο δημιουργική και αυτός είναι ένας λόγος που άνοιξα το marys blog αλλά και για να σας παρέχω ενημέρωση πάνω και σε άλλα θέματα που μου αρέσουν όπως η μόδα, η ομορφιά και η υγεία.

 

LIFESTYLE, ΜΟΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ… Μη χάνετε κανένα νέο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ