Λίπος στη κοιλιά : Δείτε τι λάθη κάνετε και αυξάνεται !!!

Και ποια γυναίκα δεν ονειρεύεται την επίπεδη κοιλιά , ειδικά όταν είναι να εμφανιστεί κάπου ή ακόμα και ειδικά όταν είναι η ώρα να φορέσει το τζιν της . Πάμε λοιπόν να δούμε μερικά από τα λάθη που κάνουμε και αυξάνεται το λίπος στη κοιλιά :

Άγχος. Το άγχος απελευθερώνει την κορτιζόλη «ορμόνη του στρες», η οποία μπορεί να αυξήσει το λίπος στην κοιλιά. Το άγχος οδηγεί επίσης σε μειωμένη ποιότητα ύπνου, υπερκατανάλωση τροφής και κατανάλωση αλκοόλ, τα οποία με τη σειρά τους συμβάλλουν επίσης στην κοιλιακή παχυσαρκία.

Αδράνεια. Ο καθιστικός τρόπος ζωής παραμένει ο κύριος ένοχος για την αύξηση του κοιλιακού λίπους. Όσοι δεν γυμνάζονται και κάθονται συνέχεια για περισσότερο από τρεις ώρες, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο κοιλιακής παχυσαρκίας.

Διαταραχές ύπνου. Ο ύπνος για λιγότερο από πέντε ώρες μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση του σωματικού βάρους. Ομοίως, ο ύπνος για περισσότερες από οκτώ ώρες κάνει επίσης το ίδιο. Τα άτομα με διαταραχές του ύπνου είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν αύξηση βάρους. Ως εκ τούτου, ο ύπνος για έξι έως οκτώ ώρες φαίνεται να είναι επαρκής και απαραίτητος.

Υπερκατανάλωση τροφής. Η υπερβολική κατανάλωση φαγητού μπορεί να οδηγήσει στην κατανάλωση υπερβολικών θερμίδων και τελικά στην αύξηση βάρους. Έτσι, η ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί για την πρόληψη του κοιλιακού λίπους.

Αλκοόλ. Το αλκοόλ είναι κενές θερμίδες που μπορεί να συσσωρεύονται γύρω από την κοιλιά. Αν και το αλκοόλ με μέτρο μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικών επεισοδίων, υψηλότερες ποσότητες μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονή, ηπατικές παθήσεις και άλλα ζητήματα υγείας. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι το αλκοόλ περιορίζει την καύση λίπους και ως αποτέλεσμα, το λίπος εναποτίθεται στην κοιλιά.

Γενετική. Η γενετική μπορεί επίσης να είναι ένα πρόβλημα λαμβάνοντας υπόψη την κοιλιακή παχυσαρκία. Συγκεκριμένα γονίδια που ρυθμίζουν την πρόσληψη θερμίδων και το βάρος βρέθηκαν να είναι ο ένοχος για την αύξηση του λίπους της κοιλιάς.

Καταναλώνετε πάρα πολλή ζάχαρη

Εάν η διατροφή περιέχει πολλά αναψυκτικά, ποτά με ζάχαρη, όπως αφρώδη οίνο και αρωματισμένα νερά ή ζαχαρούχα τρόφιμα όπως σοκολάτα και κέικ, θα δυσκολευτείτε να χάσετε κιλά. Ενώ τα φρούτα είναι υγιεινές επιλογές, μερικές φορές μπορεί επίσης να προκαλέσουν αύξηση βάρους εάν τρώτε πάρα πολλά, καθώς έχουν υψηλά επίπεδα φυσικών σακχάρων. Οι επιλογές τροφίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ενδέχεται να έχουν επίσης υψηλές ποσότητες πρόσθετης ζάχαρης, για αυτό φροντίστε να ελέγχετε την ετικέτα των τροφίμων.

«Δοκιμάστε να μειώσετε την ποσότητα των απλών υδατανθράκων που τρώτε, όπως τα ζυμαρικά και το ψωμί, και να τα αντικαταστήσετε με πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις όπως το κολοκύθι. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά με τη μείωση της συνολικής πρόσληψης υδατανθράκων (όχι εξάλειψη) είναι πιο πιθανό να μειώσετε το λίπος της κοιλιάς σας».

Κάνετε εξαντλητική δίαιτα

«Οι δίαιτες εξπρές θα σας βοηθήσουν να χάσετε μερικά κιλά στην αρχή, αλλά είναι δύσκολο να μείνετε πιστοί σε αυτές και μετά θα δυσκολευτείτε να συντηρήσετε το καινούριο σας βάρος. Μπορεί να φαίνεται γρήγορη και εύκολη λύση, αλλά οι τόσο λίγες θερμίδες μπορεί στην πραγματικότητα να σας κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Εάν η πρόσληψη θερμίδων μειωθεί πολύ, ο οργανισμός σας θα μπορούσε να περάσει σε κατάσταση πείνας. Αυτό σημαίνει ότι θα επιβραδυνθεί ο μεταβολισμός σας, καθιστώντας πιο δύσκολο για το σώμα σας να χάσει βάρος. Κάντε λογικές, υγιεινές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, τις οποίες μπορείτε να τηρήσετε και αποφεύγετε τις δίαιτες εξπρές».

Μαρία Μάκου

Γεια σας ονομάζομαι Μάκου Μαρία είμαι 29 ετών, έχω σπουδάσει και έχω τελειώσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , αλλά αποφάσισα πριν 2 χρόνια να σπουδάσω Δημοσιογράφος στη Σχολή New Media Studies του Κύριου Μαλέλη όπου και αποφοίτησα πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία είναι ότι μου αρέσει αρκετά το Lifestyle , να γνωρίζω καινούρια άτομα και να παίρνω συνεντεύξεις και να γίνομαι πιο δημιουργική και αυτός είναι ένας λόγος που άνοιξα το marys blog αλλά και για να σας παρέχω ενημέρωση πάνω και σε άλλα θέματα που μου αρέσουν όπως η μόδα, η ομορφιά και η υγεία.

 

LIFESTYLE, ΜΟΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ… Μη χάνετε κανένα νέο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ