Η ” Τατιάνα Δράκου ” της ” Λάμψης ” μας επιβεβαιώνει πως η ζωή είναι ωραία και εκτός τηλεόρασης !!!

Μιλήσαμε  την    με  την  γνωστή ηθοποιό Καλλιόπη  Ευαγγελίδου . Η  ίδια  αν  και  είναι κόρη  γνωστών  ηθοποιών  της  Βίλμα  Τσακίρη  και   του  Γιάννη  Ευαγγελίδη  που  έπαιζε  στη  σειρά   ” Καλημέρα  Ζωή  ”  του  Νίκου  Φώσκολου  τον  αρχηγό  της  αστυνομίας , τη  γνωρίσαμε  και  εκείνη  επίσης  από  σειρά  του  Νίκου  Φώσκολου  τη  γνωστή ” Λάμψη  ”  όπου  και  υποδυόταν  από  το  1995-2003  την  Τατιάνα  Δράκου  την  κόρη  του  τηλεοπτικού  Γιάγκου  Δράκου. Η  ίδια  μας  μίλησε  για  πολλά  πράγματα  όπως  για  την  απόφαση  της  να  αποχωρήσει  από  τη  σειρά, να  φύγει  από  την  Αθήνα , για  το  πόσο  δύσκολο  είναι  να  ζει  κανείς  εκτός  Αθήνας , μας  μίλησε  ακόμα  για  το  αν  επηρεάζει  να  είναι  κάποιος  παιδί  γνωστών  ηθοποιών , για  την  οικογένεια  της  , για  την  ενασχόληση της  με  το  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  Σερρών  αλλά  και  για  τα  σχέδια  της  για  το  μέλλον. Και κατέληξε πως η ζωή μπορεί να είναι ωραία και χωρίς τηλεόραση.

1.Έχετε πει πως από το 2002 μετακομίσατε στις Σέρρες , ήταν μια δύσκολη απόφαση να φύγετε μακριά από την Αθήνα ? Είναι εύκολο κατά τη γνώμη σας να ζει κανείς εκτός Αθήνας ? Θα το προτείνατε σε κάποιον ?

Ειλικρινά έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι αν ήταν εύκολη ή δύσκολη απόφαση . Το σίγουρο είναι πάντως πως υπάρχει ζωή και εκτός Αθηνών γιατί ζω ακόμη. Δεν προτείνω σε κανέναν τον τρόπο να ζήσει . Προτείνω , βιβλία φαγητά , παπούτσια αν είναι άνετα αλλά ο καθένας καλό είναι να φτιάχνει τη ζωή του όπως τη θέλει . Και αν δεν μπορεί να την φτιάξει όπως την θέλει τουλάχιστον ” μην την εξευτελίζει μες την πολλή συνάφεια του κόσμου , μες τες πολλές κινήσεις κι ομιλίες ”.

2. Τι σπουδές έχετε κάνει πάνω στο θέατρο ?

Σπούδασα θέατρο στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών , Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και τώρα σπουδάζω θέατρο στο τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης .

3. Αυτή τη περίοδο ασχολείστε ενεργά με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών . Θα θέλατε να επιστρέψετε ξανά στη τηλεόραση ?

Ζω και εργάζομαι στις Σέρρες από το 2002 , μέχρι το 2006 δούλευα στην τηλεόραση, έχω συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρό Βορείου Ελλάδος και έχω κάνει σαν ηθοποιός και σαν σκηνοθέτης πολλές παραστάσεις στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών. Οι οικογενειακές μου υποχρεώσεις τα τελευταία χρόνια δεν μου επέτρεπαν μεγάλες μετακινήσεις . Είμαι Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ. ΠΕ . ΘΕ Σερρών από τον Απρίλιο του 2018 , Δουλεύω όπου και όπως συμφέρει το πρόγραμμα και τις ανάγκες της οικογένειας μου και δεν αποκλείω ποτέ τίποτα.

4.Είστε ηθοποιός πολλά χρόνια και από οικογένεια με δυο γονείς ηθοποιούς . Τι γνώμη έχετε για τους νέους που παίζουν σε σειρές χωρίς να έχουν κάποιες απαραίτητες γνώσεις ή χωρίς να έχουν βγάλει κάποια δραματική σχολή ?

Το επάγγελμα του ηθοποιού είναι ελεύθερο . Δεν είναι πάντα καλό αυτό ούτε όμως και πάντα κακό. Πολύ περισσότερο στη τηλεόραση που προέχει η εικόνα και η συγκυρία . Οι νέοι μου είναι πάντοτε συμπαθείς . Η πρόταση μου τον δρόμο που τραβούν να τον τραβούν με γνώση και πάθος. Η Ελευθερία θέλει αρετή και τόλμη . Σπουδαία διατυπωμένο από τον Κάλβο. Χωρίς την αρετή αλλά και χωρίς την τόλμη δεν υπάρχει ελευθερία.

5. Το να έχει κάποιος γονείς ηθοποιούς , θεωρείται βοηθάει ή είναι εμπόδιο για να μπει στο χώρο ?

Και αυτό κατά περίπτωση μόνο μπορεί να απαντηθεί. Συχνά τα παιδιά ακολουθούν το επάγγελμα των γονιών τους σε όλους τους χώρους . Όμως στο τέλος θεωρώ ότι μετράει η προσωπική αξία του καθενός .

6. Σας γνωρίσαμε ως ” Τατιάνα Δράκου ” μέσα από τη Λάμψη . Έχετε πει ότι γυρίσατε 1000 επεισόδια , τα γυρίσματα ήταν κουραστικά ? Πόσες ώρες ήταν ?

Με τα μαθηματικά δεν ήμουν ποτέ καλή . Μάλλον μέχρι τα 1000 μέτραγα μετά σταμάτησα να μετράω . Δούλεψα στη Λάμψη 8 χρόνια από το 1995 ως το 2003 . Τα γυρίσματα διαρκούσαν από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα αν θυμάμαι καλά. Φυσικά ήταν φορές που ήταν πολύ κουραστικά αλλά περνάγαμε όμορφα επί τω πλείστον.

7. Γιατί αποχωρήσατε από τη σειρά ?

Νομίζω πως είχα ολοκληρώσει τον δημιουργικό μου κύκλο στη σειρά αρκετά χρόνια πριν τελικά φύγω. Ίσως εκεί που σταμάτησα να μετράω και τα επεισόδια που συμμετείχα.

8.Αυτή τη περίοδο διατηρείτε επαφές με κάποιον από τους ηθοποιούς από τη σειρά ?

Μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας απέκτησα φίλους ζωής , ανθρώπους που είναι πάντα στη καρδιά και στη σκέψη μου ακόμα κι αν οι συγκυρίες το φέρνουν και να μην βλεπόμαστε συχνά . Και ξέρω πως και αυτοί νιώθουν για μένα το ίδιο.

9. Θεωρείται ότι είναι κουραστικό μια σειρά να κρατάει τόσα πολλά χρόνια ?

Η Λάμψη ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση για τα Ελληνικά Δεδομένα. Βασιζόταν όμως στην διάνοια και το ταλέντο του Νίκου Φώσκολου να ξέρει τι θέλει το ελληνικό κοινό και να το βρίσκει. Ήταν ένας ιδιοφυής και ταλαντούχος άνθρωπος . Δεν πιστεύω πως το κοινό κουράζεται να βλέπει κάτι που αγαπάει ή να απολαμβάνει ένα προϊόν που εμπιστεύεται. Μάλλον το προϊόν κουράζεται να πωλείται πάντα με τον ίδιο τρόπο.

10. Έχετε κάποιο υλικό φωτογραφιών από τη σειρά ( για τις ανάγκες της συνέντευξης )?

Δεν κρατάω αρχείο και λυπάμαι πιο πολύ για αυτό. Κι εγώ μέσα στο διαδίκτυο βρίσκω φωτογραφίες ή επεισόδια.

11. Ποιά είναι τα σχέδια σας για το μέλλον ?

Να είμαι γερή , δημιουργική και να βλέπω την οικογένεια μου να προοδεύει . Η ζωή είναι πολύ ωραία σας διαβεβαιώ.

Μαρία Μάκου

Γεια σας ονομάζομαι Μάκου Μαρία είμαι 29 ετών, έχω σπουδάσει και έχω τελειώσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , αλλά αποφάσισα πριν 2 χρόνια να σπουδάσω Δημοσιογράφος στη Σχολή New Media Studies του Κύριου Μαλέλη όπου και αποφοίτησα πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία είναι ότι μου αρέσει αρκετά το Lifestyle , να γνωρίζω καινούρια άτομα και να παίρνω συνεντεύξεις και να γίνομαι πιο δημιουργική και αυτός είναι ένας λόγος που άνοιξα το marys blog αλλά και για να σας παρέχω ενημέρωση πάνω και σε άλλα θέματα που μου αρέσουν όπως η μόδα, η ομορφιά και η υγεία.

 

LIFESTYLE, ΜΟΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ… Μη χάνετε κανένα νέο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ