Γιώργος Τράγκας : Δεσμεύεται το σύνολο της περιουσίας του – Τι γίνεται με τους κληρονόμους του !!!

Η δέσμευση της κληρονομιάς του Γιώργου Τράγκα σημαίνει πρακτικά ότι οι εάν οι δικαιούχοι κληρονόμοι του αποδεχτούν την περιουσία του, τότε θα αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες βαριές κατηγορίες στην περίπτωση που η δικαιοσύνη εντοπίσει κολάσιμες πράξεις.

Με ένα πολυσέλιδο πόρισμα άνω των 50 σελίδων η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τεκμηριώνει τη δέσμευση του συνόλου της μεγάλης περιουσίας που κληροδότησε ο πρόσφατα αποθανών γνωστός δημοσιογράφος. εκδότης και ιδρυτής νέου κόμματος Γιώργος Τράγκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα που ξεκίνησε, μετά από ανώνυμη καταγγελία, 3 μήνες πριν το θάνατο του δημοσιογράφου, κατέληξε στο ότι μεγάλο μέρος περιουσίας δε δικαιολογείται από τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα από το 2000 και μετά. Επίσης, με βάση πληροφορίες, εντοπίστηκαν εταιρίες μέσω των οποίων διακινήθηκε χρήμα που εκτιμάται – από την Αρχή- ότι προέρχεται από αξιόποινες πράξεις. Στις εταιρίες μάλιστα φέρεται να συμμετείχαν και άλλα πρόσωπα.

Τούτων δοθέντων το όλο πόρισμα αποστέλλεται προς την Οικονομική Εισαγγελία και άλλες αρμόδιες αρχές για περαιτέρω έρευνα, ενώ βέβαια οι κληρονόμοι του, δεν μπορούν να αποδεχτούν την κληρονομιά, που αριθμεί δεκάδες εκατομμύρια, ακίνητα και ράδβους χρυσού, καθώς κινδυνεύουν έτσι να βρεθούν αντιμέτωποι με πιθανές βαριές κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι για την εκκίνηση της έρευνας, αφορμή στάθηκαν πέρα από την ανώνυμη καταγγελία, όπου καταγραφόταν μια σειρά από παράνομες συναλλαγές, η αντιδικία των κληρονόμων, αλλά και αίτημα τράπεζας καθώς μια χρηματοροή «χτύπησε» καμπανάκι για ενδεχόμενη παράνομη διαδρομή χρήματος, δηλαδή για όδευση που δε δικαιολογείτο από τη δράση του θανόντος. Να σημειωθεί, ότι η έρευνα αναβαθμίστηκε όταν δημοσιοποιήθηκαν αναφορές για διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ σε καταθέσεις και θυρίδες αλλά και η ύπαρξη ακινήτων αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες η Αρχή είχε στείλει έγγραφο προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες Αγγλίας, Γαλλίας, Ηνωμένων Πολιτειών, Παρθένων Νήσων και αλλού να πληροφορηθούν για τις συναλλαγές και την περιουσία του δημοσιογράφου, που βέβαια είχε προχωρήσει σε σύσταση και πολιτικού κόμματος, στο χώρο της δεξιάς. Από εδώ και πέρα θα πρέπει η έρευνα να προχωρήσει ώστε να αποσαφηνιστούν λεπτομέρειες.

Εν τω μεταξύ βέβαια καθώς ο ίδιος έχει πεθάνει και οι κληρονόμοι δεν αποδέχονται την κληρονομιά δεν υπάρχει τρόπος επιβολής νομικής κύρωσης, σε περίπτωση τελεσιδικίας μετά την περαιτέρω έρευνα.

Πηγή : news247.gr

Μαρία Μάκου

Γεια σας ονομάζομαι Μάκου Μαρία είμαι 29 ετών, έχω σπουδάσει και έχω τελειώσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , αλλά αποφάσισα πριν 2 χρόνια να σπουδάσω Δημοσιογράφος στη Σχολή New Media Studies του Κύριου Μαλέλη όπου και αποφοίτησα πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία είναι ότι μου αρέσει αρκετά το Lifestyle , να γνωρίζω καινούρια άτομα και να παίρνω συνεντεύξεις και να γίνομαι πιο δημιουργική και αυτός είναι ένας λόγος που άνοιξα το marys blog αλλά και για να σας παρέχω ενημέρωση πάνω και σε άλλα θέματα που μου αρέσουν όπως η μόδα, η ομορφιά και η υγεία.

 

LIFESTYLE, ΜΟΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ… Μη χάνετε κανένα νέο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ