Στο Hello και στο Γιάννη Βίτσα μίλησε ο Γιώργος Λάγιος και είπε
Σχετικά με παλαιότερη δήλωσή του, πως έχει υπάρξει κακοποιητικός σε σχέση του, ο Γιώργος Λάγιος ρωτήθηκε πότε συνέβη αυτό, με τον ίδιο να απαντά: “Προτού ασχοληθώ με την ψυχολογία και προτού αντιληφθώ πόσες μορφές έχει η βία. Γι’ αυτό ένα από τα βιβλία μου, το “Ντροπή σου, Ολίβια” ασχολείται με την ψυχολογική βία που ασκείται μέσα από τη χειριστικότητα, την υποτίμηση, τη χειραγώγηση, τη λεκτική βία, την επιβολή με ένταση φωνής, το να κάνεις μια γυναίκα να αισθανθεί λιγότερη απ’ ότι είναι, να τη βγάλεις τρελή”.
Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως “Όλα αυτά τα μάθαμε πρόσφατα. Παλαιότερα σου έλεγαν: “Εντάξει, και τι σου είπε; Δεν σε χτύπησε”. Ένας άνθρωπος μπορεί να διαλύσει τη ζωή του συνανθρώπου του, να τον οδηγήσει στο νοσοκομείο, μόνο με λόγια, χωρίς να τον έχει ακουμπήσει”.
Όταν ρωτήθηκε για το αν ζήτησε συγγνώμη από πρώην σύντροφός του, ο ίδιος σημείωσε: “Ναι, όταν συνειδητοποίησα τα λάθη μου”. Όσον αφορά το αν ένας άνθρωπος που έχει δεχτεί κακοποίηση, δέχεται και την συγγνώμη, ο Γιώργος Λάγιος δήλωσε ότι “Νομίζω πως την εκτίμησαν. Δε θεωρώ ότι με συγχώρησαν. Το κακό είναι μεγάλο. Σε τραυματίζει σε τέτοιο βαθμό που σε ακολουθεί σε επόμενες σχέσεις. Χάνεις την εμπιστοσύνη σου. Έχω πληγώσει γυναίκες, όπως και με έχουν πληγώσει, στο παρελθόν. Πλέον έχω πάει στο άλλο άκρο. Είμαι βαθιά προσεκτικός με τα συναισθήματα – και των άλλων και τα δικά μου”







