Ελένη Φουρέιρα: ” Με λένε Έντελα Φουρεραι και είμαι υπερήφανη Αλβανίδα”

Καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου στο Ενώπιος Ενωπίω ήταν η Ελένη Φουρέιρα. Η δημοφιλής τραγουδίστρια μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα δύσκολα παιδικά χρόνια στην Αλβανία και για τον εκφοβισμό που δέχθηκε λόγω της καταγωγής της, όταν ήρθε στην Ελλάδα.

“Ήρθα 8 χρονών στην Ελλάδα. Έχω κάνει delete σε άσχημες στιγμές στα παιδικά μου χρόνια, όπως ήταν ο εμφύλιος. Θυμάμαι ότι ήμουν με τη μαμά στο σπίτι μια μέρα, και άρχισε να χτυπάει μια σειρήνα. Ξυπνήσαμε φοβισμένοι. Αλλά η μαμά μου μας καθησύχασε. Αλλά για τους επόμενους δυο μήνες ήμασταν συνέχεια στο πάτωμα. Ο πατέρας μου που ήταν ήδη στην Ελλάδα για να μαζέψει λεφτά, μας έστειλε ταξί για να μας φέρει στην Ελλάδα. Η μαμά μου ήταν μόνη της με 4 ανήλικα παιδιά. Η μαμά μου είχε μια καραμπίνα και έβγαινε και βάραγε τα μεσημέρια στον αέρα για να δείξει ότι έχει όπλο για να μην κινδυνεύσουμε.

Η Ελλάδα είναι όλη μου η ζωή, είναι η πατρίδα μου. Το ψωμί είχε άλλη γεύση! Και τα παιδιά που μου κάνανε bullying δεν ήξεραν γιατί το έκαναν. Στο σχολείο ήμασταν δυο ξένα παιδιά από την Αλβανία. Ήταν δύσκολο να καταλάβω γιατί ήμουν δακτυλοδεικτούμενη. Ήταν δύσκολο να καταλάβω τι είναι ο ρατσισμός. Δεν ήξερα γιατί συμβαίνει γιατί. Δεν ήταν αποδεκτοί οι Αλβανοί τότε από την κοινωνία.
Όταν είσαι ένα παιδί και δεν είσαι αποδεκτό από την κοινωνία λόγω της καταγωγής σου, νιώθεις αδύναμος και φοβάσαι ότι δε θα σου δοθεί η ευκαιρία. Όταν κατάλαβα ότι ο κόσμος αγαπάει την Ελένη ένιωσα τη δύναμη να το πω.

Το πραγματικό μου όνομα είναι Εντέλα Φουρεράι. Έφτασα σε σημείο να φοβάμαι να πω από που είμαι για να γίνω αποδεκτή. Δεν με αγαπάνε όλοι, αλλά είμαι καλά με αυτό. Με αγαπάνε όσοι με καταλαβαίνουν. Είμαι υπερήφανη που γεννήθηκα στην Αλβανία, αλλά η Ελλάδα είναι η πατρίδα μου, την λατρεύω. Είναι η χώρα που αγαπώ”, εξομολογήθηκε η Ελένη Φουρέιρα.

πηγη diaforetiko.gr

Μαρία Μάκου

Γεια σας ονομάζομαι Μάκου Μαρία είμαι 29 ετών, έχω σπουδάσει και έχω τελειώσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , αλλά αποφάσισα πριν 2 χρόνια να σπουδάσω Δημοσιογράφος στη Σχολή New Media Studies του Κύριου Μαλέλη όπου και αποφοίτησα πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία είναι ότι μου αρέσει αρκετά το Lifestyle , να γνωρίζω καινούρια άτομα και να παίρνω συνεντεύξεις και να γίνομαι πιο δημιουργική και αυτός είναι ένας λόγος που άνοιξα το marys blog αλλά και για να σας παρέχω ενημέρωση πάνω και σε άλλα θέματα που μου αρέσουν όπως η μόδα, η ομορφιά και η υγεία.

 

LIFESTYLE, ΜΟΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ… Μη χάνετε κανένα νέο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ