Στο The 2 night show με το Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε η Έλενα Σαλαμπάση η οποία και παίζει στη Μάγισσα Φλεγόμενη Καρδιά και είπε “Έπαιξα αρχικά στην ‘Κλινική’ στον ΑΝΤ1. Ήταν ένα πρότζεκτ, που είχε γίνει πριν δύο χρόνια. Ξεκίνησα δειλά δειλά στο θέατρο και στην τηλεόραση, καθώς σπούδαζα στη δραματική σχολή. Τα πρώτα που έκανα ήταν συμμετοχές σε άλλες σειρές, με υποστηρικτικούς ρόλους, μετά ήρθε η ‘Κλινική’, που ήταν ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ και τώρα είναι η πρώτη μου φορά που είμαι σε ένα μεγάλο ρόλο, σε μια τόσο ωραία σειρά, σε μια μεγάλη παραγωγή”Έδωσα το τελευταίο μάθημα στη σχολή μου, γυρνάω στο σπίτι, παίρνω τις βαλίτσες, πάω στο ΚΤΕΛ και έρχομαι Αθήνα για πρώτη φορά στη ζωή μου, με σκοπό να μείνω για να σπουδάσω υποκριτική. Έγινε την ίδια μέρα που έδωσα το τελευταίο μάθημα στην εξεταστική Σεπτεμβρίου. Το πτυχίο το πήρα για εμένα, όχι για να χαρούν οι γονείς μου. Απλά, επειδή σε εκείνη την ηλικία δεν ξέρεις ακριβώς τι είναι αυτό που θες να κάνεις, είχα σκεφτεί. με παράξενο τρόπο τι θέλω να σπουδάσω. Επειδή μου άρεσαν τα ταξίδια και με φανταζόμουν σε πολλά διαφορετικά μέρη, είπα ότι τα αγγλικά είναι ένα διαβατήριο για οτιδήποτε μου φέρει η ζωή… Όταν τελείωσα την Αγγλική Φιλολογία, ήθελα να σπουδάσω και κάτι άλλο για να έχω προσωπική εξέλιξη. Ήθελα να κάνω κάτι που εγώ να νιώθω καλύτερα με τον εαυτό μου, μέσα σε αυτό. Όχι ένα επάγγελμα που θα προσφέρω κάτι σε κάποιον, όπως η διδασκαλία. Είπα ότι θα δοκιμάσω να γίνω ηθοποιός. Οι γονείς μου δεν ήταν υπέρ” σημείωσε η ηθοποιός.
Σχετικά με την απόφασή της να μετακόμισε στο Λονδίνο, η γνωστή ηθοποιός ανέφερε πως “Με το που τελειώνω το πρώτο έτος της δραματικής σχολής είπα: ‘Θα φύγω’. Σε πρώτο επίπεδο ο ένας λόγος ήταν ότι έκανα τις σπουδές στα αγγλικά και ο δεύτερος ότι ήθελα να μπω σε άλλη δραματική σχολή. Αλλά κατά βάση οι λόγοι ήταν δύο που με υποκίνησαν να φύγω. Ένας καλός και ένας κακός. Επειδή ήμουν σε εκείνη την ηλικία και ήταν η πρώτη μου επαφή με τον καλλιτεχνικό χώρο, τα επαγγελματικά και τα προσωπικά μου δημιούργησαν ένα αίσθημα απογοήτευσης σε εκείνη τη φάση της ζωής μου. Κάπως με έπνιξαν. Πήγα στο Λονδίνο, δεν με περίμενε κανείς αλλά είχα μια οικονομική ασφάλεια και στην αρχή κοιμήθηκα σε hostel. Έμεινα αρκετό διάστημα, σπούδασα σε δραματική σχολή”.
Στη συνέχεια, η Έλενα Σαλαμπάση μίλησε για τα ταξίδια της σε όλο τον κόσμο, ανάμεσα στα οποία η Αμερική, η Αυστραλία και η Γαλλική Πολυνησία, ενώ αποκάλυψε και τον κίνδυνο που διέτρεξε η ζωή της. “Επέστρεψα για έναν μόνο λόγο. Άφησα στη μέση την υποκριτική, αυτό με γύρισε πίσω. Το πιο συναρπαστικό δεν ήταν οι προορισμοί αλλά ότι έγινε όλος αυτός ο κύκλος της γης σε χρονικό διάστημα 1,5 χρόνου. Στα 3/4 ήμουν μόνη μου… Μετά τα 25 που επέστρεψα και ολοκλήρωσα τη δραματική σχολή, στα 30 πήρα την απόφαση και έφυγα για δεύτερη φορά στην Αμερική, για προσωπικούς λόγους. Κινδύνεψα και φοβήθηκα στο Λονδίνο και στην Γαλλική Πολυνησία. Ήμουν και τυχερή βέβαια. Είμαι ευγνώμων που ολοκλήρωσα όλα αυτά χωρίς να πάθω κάτι. Κάποια στιγμή είχα εκτεθεί σε σοβαρούς κινδύνους αλλά όπως το χειρίστηκα… Άλλος χειρισμός θα μπορούσε να ήταν και μοιραίος. Επέστρεψα στην Αθήνα για την “Μάγισσα – Φλεγόμενη Καρδιά””.
Τέλος, μιλώντας για τη δραματική σειρά του ΑΝΤ1, διαμήνυσε πως “Ήμουν και εδώ τυχερή. Επειδή καμιά φορά τα πράγματα στη ζωή αργούν να έρθουν, χρειάζεται από τους νέους ηθοποιούς να έχουμε υπομονή, να πιστεύουμε στον εαυτό μας και τις φορές που το ξεχνάμε να σηκωνόμαστε και να έχουμε αντοχή. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω την κυρία Μιράντα Ρωσταντή, είναι μια γυναίκα που δίνει το προβάδισμα σε πολλούς νέους ηθοποιούς, να δώσει την ευκαιρία να περάσουν από κάστινγκ. Ο Λευτέρης Χαρίτος μας διαλέγει, και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, γιατί πέρασα από κάστινγκ και δεν ήξερα αν θα μείνω και εν τέλει μου είπαν ότι με θέλουν. Αρχικά είμαι πολύ χαρούμενη γιατί νιώθω ότι η “Μάγισσα – Φλεγόμενη Καρδιά” είναι μια ωραία και πλούσια παραγωγή που γεμίζει το μάτι σου. Είναι κάτι όντως ρηξικέλευθο για την ελληνική μυθοπλασία. Έχουμε μια πρωτόγνωρη και πρωτότυπη θεματική, που έχει να κάνει με τα μάγια και με τα μεταφυσικά στοιχεία. Θέλω να δω τι θα γίνει στη συνέχεια… Είναι ένα παραμύθι με πολλούς συμβολισμούς, με αλληγορίες, ιστορικές πληροφορίες. Έχουμε πολλά επίκαιρα και διαχρονικά θέματα. Είναι ένας συνδυασμός που μας μεταφέρει από το 1700 στο 1900 και όλο αυτό το πράγμα είναι μια μείξη τόσο σύγχρονη. Νιώθω πιο πολύ ότι η σειρά προσεγγίζει σινεμά, παρά τηλεόραση”