Όπως είδαμε πρόσφατα ο Ανδρέας Μικρούτσικος μετά την περιπέτεια της υγείας του επέστρεψε στο Super Κατερίνα και εξερράγη με τις δηλώσεις του πρώην μητροπολίτη Καλαβρύτων ότι η τραγωδία στα Τέμπη ήταν τιμωρία του Θεού για το καρναβάλι .Πιο συγκεκριμένα είπε τα εξής
Μάλιστα, στην εκπομπή εμφανίστηκε και ο αρχισυντάκτης του ekklisiaonline, Ανδρέας Καραγιάννης, αποκαλύπτοντας πως σε επικοινωνία που είχε με τον ιερωμένο, ο πρώην μητροπολίτης άφησε αιχμές κατά των ανθρώπων της τηλεόρασης, λέγοντας ότι «άνθρωποι που δεν ξέρουν καν το Πάτερ Ημών, είναι δυνατόν να ερμηνεύσουν ένα θεολογικό κείμενο;».
«Γιατί δίνετε λόγο στον παραλογισμό; Γιατί δεν βάζετε ένα φρένο; Γιατί δεν τον διασφαλίζετε και τον κάνετε καυσόξυλα στην πυρά;» σχολίασε ο Ανδρέας Μικρούτσικος και πρόσθεσε: «Ανδρέα, εσύ φταις για όλα. Πας και του λες ότι έχουμε παρερμηνεύσει. Αυτό δεν είναι παρερμηνεία».
Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής ανέφερε: «Τον είπα φασιστικό όργανο και θα το προχωράω όσο θα επιμένει σε έναν λόγο εκδικητικό, που καταργεί κάθε έννοια θρησκείας και δη χριστιανισμού. Όλη η χριστιανική διδασκαλία είναι στο “Αγάπα τον πλησίον” σου και στη συμπαράσταση του ανθρώπου. Να χάνεις το παιδί σου και να λες “φταίει ο διάολος, το καρναβάλι και η Πάτρα”; Ντροπή σας!».
«Δεν είναι ούτε πνευματικό ζήτημα, ούτε τίποτα. Είναι ένα δόγμα σκληρό, απάνθρωπο, μισαλλόδοξο, που κλείνει τα μάτια και λέει: τώρα θα σου δείξω εγώ», σημείωσε κλείνοντας ο Ανδρέας Μικρούτσικος.







