”Θα το κάνω το εμβόλιο . Πιστεύω στην ιατρική και στην εξέλιξή της και είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν θα ήθελε να θέσει σε κίνδυνο τον πληθυσμό. ”

Το marysblog,gr και η Μαρία Μάκου μίλησε με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Στέλιο Καλαθά ο οποίος και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Μ.ΤΡΑΓΚΑ και βγήκε αριστούχος .Ο ίδιος έχει παίξει στο παρελθόν σε πολλές γνωστές σειρές στη τηλεόραση αλλά και στο Θέατρο . Τον ίδιο όμως κέρδισε η συναισθηματική διαλεκτική στο θέατρο για την οποία και μας μίλησε ιδιαίτερα .Από την άλλη μας μίλησε για τις δυσκολίες του κλάδου με το κορονοϊό κα αν τον έχει επηρεάσει αλλά μας μίλησε και για το φλέγων θέμα με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις .

1.     Όπως μάθαμε  και  διαβάσαμε  ασχολείστε  με  τη συναισθηματική  διαλεκτική  και  κάνετε  σεμινάρια  σε  επαρχία  και  πόλεις .Μιλήστε  μας  γι ‘ αυτό , τι  ακριβώς  είναι ?

H Συναισθηματική Διαλεκτική είναι μια μέθοδος υποκριτικής και προσωπικής ανάπτυξης, που έχω δημιουργήσει και διδάσκω εδώ και 17 χρόνια. Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη βιωματική  μέθοδο, όπου μέσα από τους κώδικες της υποκριτικής μαθαίνουμε να εκφράζουμε και να επικοινωνούμε ουσιαστικά τα συναισθήματά μας, να ενδυναμώνουμε την αυτοεκτίμησή μας, να αντλούμε από το προσωπικό μας υλικό με στόχο την εξέλιξη της προσωπικότητάς μας. Στηρίζετε στη συναισθηματική νοημοσύνη, χρησιμοποιεί όμως την τέχνη και τους κώδικες του θεάτρου.  Μέσα από τον διαλογισμό, τον αυτοσχεδιασμό, την μουσική, τα θεατρικά κείμενα, μέσα από ασκήσεις ορθοφωνίας και διαφραγματικής αναπνοής ενισχύουμε την προσωπική μας εικόνα. Έχω δημιουργήσει αυτή την μέθοδο με ασκήσεις και τεχνικές που βοηθούν αποτελεσματικά στο να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας .  Έχω ομάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη , και έχω κληθεί επαλειμμένος να πραγματοποιήσω σεμινάρια στο Ηράκλειο Κρήτης, Χανιά, Καβάλα, Λήμνο, Αμοργό και στην Κύπρο. www.synaisthimatikhdialektikh.com Αυτό τον καιρό οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μέσα απο το ίντερνετ και μπορούν να μπούν  στην παρέα και φίλοι που ζούν στην επαρχία  και δεν μπορούσαν λόγω απόστασης να ζήσουν το μαγικό ταξίδι .. Ένα ταξίδι που θα τους αλλάξει ευχάριστα την ζωή . Είναι βασικό να σας πω ότι η μέθοδος αυτη απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ. Ουσιαστικά σε όποιον θέλει να εξερευνήσει και να δώσει αξία στην ζωή του 

2.     Υπάρχει  ο  κορονοϊός – Θεωρείτε ότι  έχει  δημιουργηθεί  μεγάλο  πλήγμα  στο  κλάδο  του  θεάτρου .Θα  είναι  εύκολο όταν  τελειώσει  ολο  αυτό  ο κλάδος να  αντέξει ? Εσάς  σας  έχει  επηρεάσει ?

Οι τέχνες είναι ίσως ο κλάδος που πλήττεται περισσότερο από όλους.  Παρόλο που θα μπορούσε να είναι μια απόλυτα ελεγχόμενη διασκέδαση, αφού τα εισιτήρια ήταν ηλεκτρονικά, ο κόσμος περιορισμένος και με αποστάσεις μέσα στο θέατρο , παρόλα αυτά τα θέατρα  ήταν τα πρώτα που έκλεισαν και κανείς δεν αναφέρει τίποτα για το πότε και πάλι θα μπορέσουν να λειτουργήσουν. Ωστόσο διατηρώ όσο μπορώ την αισιοδοξία μου, το θέατρο ποτέ δεν πεθαίνει, έχει αντέξει στο παρελθόν αντίστοιχες καταστάσεις κι έχει καταφέρει να επιβιώσει και να βγει ακόμα πιο δυνατό. Φυσικά και μ εχει επηρεάσει, όπως όλους τους καλλιτέχνες

3.     Έχουμε  καιρό  να  σας  δούμε  σε  κάποιο  σίριαλ  ή  σειρά .Σας  αρέσει  πιο  πολύ  το  θέατρο  γι’ αυτό ?

Αγαπώ πολύ περισσότερο το θέατρο ,γιατί σου δίνει την ευκαιρία να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου και το χρόνο να χτίσεις έναν ρόλο μέσα από τις πρόβες. Επίσης η αμεσότητα με το κοινό είναι ένα στοιχείο ζωογόνο για μένα 

4.  Όλες  αυτές  τις  μέρες  ακούμε  για  σεξουαλικές  παρενοχλήσεις  στο καλλιτεχνικό  χώρο  αλλά  και  σωματική  βία . Εσείς  γνωρίζετε  κάποιο περιστατικό   και  ποια  είναι  η  γνώμη  σας? Σας  έχει  τύχει  κάποια  περίπτωση  να  έχετε  πέσει  θύμα ? 

Ακούγονται πολλά στο χώρο, αλλά δεν ήμουν ποτέ αυτόπτης μάρτυρας σε κάποια σκηνή βίας, ούτε έχω πέσει ο ίδιο θύμα ποτέ.


5.     Έχουν  βγει  ήδη  τα  εμβόλια  του  κορονοϊού  , όμως  ακόμα  οι  αρνητές  είναι  πολλοί  . Θα  το  κάνετε ?

Ναι θα το κάνω. Πιστεύω στην ιατρική και στην εξέλιξή της και είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν θα ήθελε να θέσει σε κίνδυνο τον πληθυσμό. Θεωρώ ότι έχουμε ευθύνη και για το άτομο  μας ,αλλά και για τους συνανθρώπους μας 

6.     Πως  περνάτε  στη  καραντίνα ? Θεωρείται  υπάρχουν  και  θετικά  στοιχεία  από  αυτή ? 

Περνάω όσο πιο δημιουργικά μπορώ. Διαβάζω αρκετά, κάνω σχέδια για το μέλλον, επικοινωνώ διαδικτυακά με τις ομάδες μου. Ναι υπάρχουν θετικά στοιχεία, ήταν μια καλή ευκαιρία για όλους μας να αναστοχαστούμε και να επανεκτιμήσουμε όσα θεωρούσαμε ως δεδομένα στη ζωή μας. Ακούγεται ίσως κλισέ, αλλά είναι αλήθεια. Προσπαθώ να προσαρμόζομαι σε κάθε νέα κατάσταση και να μην επιτρέπω στην αδράνεια να με καταβάλει. Είναι πολύ επικίνδυνη  και θέλει προσοχή . 

7.     Σας  έχει  γίνει  κάποια  τηλεοπτική  πρόταση ? 

Είχα μια πρόταση από κανάλι της Κύπρου, αλλά δεν μπορούσα να το συνδυάσω με τις άλλες μου υποχρεώσεις. Ελπίζω στο μέλλον να τα  καταφέρω 


8.     Στα  προσωπικά  σας  πως  είστε  ? Είστε  μόνος , σε  σχέση ? 

Συνηθίζω να μην απαντώ σε τέτοιες ερωτήσεις που αφορούν τα προσωπικά μου. Νομίζω ότι οι καλλιτέχνες θα πρέπει να  περιοριζόμαστε σε δηλώσεις που αφορούν το έργο μας. Οριοθετώ τους ρόλους τις ζωή μου  με αυτόν τον τρόπο. 

9.  Ποια  είναι  τα  μελλοντικά  σας  σχέδια ?

Ετοιμάζω μια  παραγωγή για το καλοκαίρι ,με ένα επίκαιρο έργο  που θα σκηνοθετήσω και εύχομαι να καταφέρουμε να την πραγματοποιήσουμε, παράλληλα με ένα έργο του Ξενόπουλου ,που ήδη είναι έτοιμο και περιμένουμε να λήξει η καραντίνα για να το παρουσιάσουμε. Σχέδια πολλά , και αισιόδοξες σκέψεις. Θα περάσουν τα σύννεφα ,θα βγεί και πάλι το φώς .Το σημαντικό είναι να μην χάσουμε το φώς μέσα μας.Η διαρκής αισιοδοξία πολλαπλασιάζει τη δύναμη.

Ευχαριστώ πολύ,
Στέλιος Καλαθάς

Ηθοποιός, Σκηνοθέτηςstelioskalathas@yahoo.gr
Facebookhttp://www.facebook.com/theatro33
Bloghttp://synaisthimatikhdialektikh.com

Μαρία Μάκου

Γεια σας ονομάζομαι Μάκου Μαρία είμαι 29 ετών, έχω σπουδάσει και έχω τελειώσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , αλλά αποφάσισα πριν 2 χρόνια να σπουδάσω Δημοσιογράφος στη Σχολή New Media Studies του Κύριου Μαλέλη όπου και αποφοίτησα πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία είναι ότι μου αρέσει αρκετά το Lifestyle , να γνωρίζω καινούρια άτομα και να παίρνω συνεντεύξεις και να γίνομαι πιο δημιουργική και αυτός είναι ένας λόγος που άνοιξα το marys blog αλλά και για να σας παρέχω ενημέρωση πάνω και σε άλλα θέματα που μου αρέσουν όπως η μόδα, η ομορφιά και η υγεία.

 

LIFESTYLE, ΜΟΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ… Μη χάνετε κανένα νέο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ