Ο Θανάσης Αλευράς για τα ομόφυλα ζευγάρια : ” Moυ αρέσει που λυσσάνε και τρώγονται οι παπάδες ” !!!

Όπως είδαμε χθες καλεσμένος στο Χαμογέλα και Πάλι βρέθηκε ο Θανάσης Αλευράς και αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια . Πιο συγκεκριμένα είπε

«Από τα διαβάσματα και τις προσλαμβάνουσές μου κατέληξα στο ότι δεν είμαστε μόνο αυτό που βλέπουμε. Δεν καταβάλλω κάποια προσπάθεια να πείσω κάποιον για τα πιστεύω μου, και όταν σίγουρα αυτός δεν το γνωρίζει. Δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη να αλλάξεις απόψεις, αυτά διαμορφώνονται από πολύ νωρίς. Έχω πάντα στο μυαλό μου ότι επειδή οι Τέχνες είναι λίγο θεραπευτικές ότι μπορεί να εμπνεύσεις κάποιον και να ακούσει κάτι που στο περιβάλλον του δεν το έχει ακούσει. Είναι ένα παράθυρο η Τέχνη δεν μπορεί να σε αλλάξει εξ ολοκλήρου μόνο αυτό», είπε αρχικά ο Θανάσης Αλευράς.

Ο Θανάσης Αλευράς μίλησε για την αυτοβιογραφική μουσικοθεατρική παράσταση που θα συμμετάσχει με τίτλο «40+ ξαναΒΓΑΙΝΩ»: «Είναι η πρώτη φορά που πάω στο μαγαζί και περιμένω να βγούμε. Ο κόσμος το αντιμετωπίζει πολύ ωραία. Ένιωθα ότι ήθελα να κάνω ένα μεγάλο πάρτι στο σπίτι μου και επειδή δεν χωράμε, «έκλεισα» ένα μαγαζί για να μαζευόμαστε όλοι εκεί. Κάθε βράδυ φεύγει ο κόσμος χαρούμενος και με τις αναμνήσεις του. Δεν έχει αλλάξει κάτι το ιδιαίτερο στο κείμενό μου, φέτος προσθέσαμε και άλλα μουσικά κομμάτια. Κειμενικά δεν προσθέσαμε γιατί δεν αφορά στο τώρα, είναι κάτι διαχρονικό».

Για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, ο Θανάσης Αλευράς είπε: «Ακούω ευχάριστα αυτή την συζήτηση. Ήρθε η ώρα να τηρήσουμε κάποιους κανόνες που όλα τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν αποφασίσει. Έχει ήδη καθυστερήσει. Μου αρέσει και το κομμάτι της τεκνοθεσίας που ανοίγει. Μου αρέσει που «λυσσάνε» και τρώγονται οι παπάδες. Αυτά τα ζητήματα δεν χρειάζονται την γνώμη της εκκλησίας ή της γειτονιάς. Υπάρχουν οι νομοθέτες. Το βουλευτικό σώμα λαμβάνει υπόψιν και την εκκλησία και την γνώμη κάποιων ανθρώπων γιατί μπορεί να θέλει να «χαϊδέψει τα αυτιά» των συντηρητικών. Υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια που δεν έχουν κανένα εχέγγυο με το παιδί τους, δεν αναγνωρίζονται και οι δύο. Γελάω με αυτούς που λένε ότι θα χαλάσει η δομή της οικογένειας. Πόσο χαλασμένη μπορεί να είναι μία οικογενειακή δομή και θα έρθουν οι ομόφυλοι να την αλλάξουν;».


Κλείνοντας, ο Θανάσης Αλευράς είπε: «Ως Θανάσης, δεν πιστεύω ότι το 2024 κάνουμε κουβέντα για ρατσισμό και ομοφοβία. Είναι πολύ πίσω οι άνθρωποι. Έχει εξελιχθεί η κοινωνία όμως. Δεν με ενδιαφέρει η δημιουργία οικογένειας. Δεν έχω τέτοιο κάλεσμα για να νιώσω μία τέτοια ολοκλήρωση. Απολαμβάνω τα παιδιά των φίλων μου»

Μαρία Μάκου

Γεια σας ονομάζομαι Μάκου Μαρία είμαι 29 ετών, έχω σπουδάσει και έχω τελειώσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , αλλά αποφάσισα πριν 2 χρόνια να σπουδάσω Δημοσιογράφος στη Σχολή New Media Studies του Κύριου Μαλέλη όπου και αποφοίτησα πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία είναι ότι μου αρέσει αρκετά το Lifestyle , να γνωρίζω καινούρια άτομα και να παίρνω συνεντεύξεις και να γίνομαι πιο δημιουργική και αυτός είναι ένας λόγος που άνοιξα το marys blog αλλά και για να σας παρέχω ενημέρωση πάνω και σε άλλα θέματα που μου αρέσουν όπως η μόδα, η ομορφιά και η υγεία.

 

LIFESTYLE, ΜΟΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ… Μη χάνετε κανένα νέο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ