Ακόμα και αν οι καλοκαιρινές μπόρες θα μας επισκεφτούν για μερικές μέρες ακόμα , το καλοκαίρι θα έρθει και όλες θέλουμε να πάμε στη παραλία και να αποκτήσουμε το χρυσαφένιο μαύρισμα που επιθυμούμε. Δεν είναι μόνο λοιπόν η σωστή χρήση αντηλιακού που θα μας δώσει το πολυπόθητο μαύρισμα αλλά και κάποιες τροφές οι οποίες εκτός του ότι ενεργοποιούν την μελανίνη στο δέρμα μας , ταυτόχρονα το προστατεύουν κιόλας . Πάμε λοιπόν να δούμε μερικές από αυτές παρακάτω :

Ροδάκινα , Νεκταρίνια , Ακτινίδια : Εκτός του ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό 89 % δηλαδή είναι πλούσια σε βιταμίνες C και Ε , αντιοξειδωτικά, διαιτητικές ίνες , καροτενοειδή , φλαβονοειδή είναι πολύτιμα και για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος . Πολύτιμο ακόμα είναι και το ακτινίδιο , το οποίο έχει αρκετά πιο μεγάλη περιεκτικότητα βιταμίνης C από ένα πορτοκάλι και ελάχιστες θερμίδες καθώς ένα ακτινίδιο έχει μόνο 60 θερμίδες .

Εξωτικά Φρούτα ( Ανανάς, Μάνγκο κτλ ) : Ο ανανάς εκτός του ότι είναι πλούσιος σε βιταμίνη C περιέχει και αντιφλεγμονώδη βρωμελαϊνη. Το μάνγκο επίσης έχει βιταμίνες Α , Β6 και C και διαιτητικές ίνες . Ενυδατώνουν τον οργανισμό λοιπόν και είναι περιέχουν πολύ λίγες θερμίδες.

Καρότο : Καθώς περιέχει νερό και β-καροτένιο , είναι ιδανικό τόσο για την ενυδάτωση του δέρματος όσο και για ένα ομοιόμορφο μαύρισμα . Ακόμα έχουν και αντικαρκινική δράση στο δέρμα .

Βερίκοκα : Και αυτά περιέχουν β-καροτένιο αλλά και λυκοπένιο . Βοηθούν τόσο στο να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μαύρισμα αλλά και στην αντιοξειδωτική προστασία του οργανισμού και του δέρματος .

Σκούρα Πράσινα λαχανικά : Μπρόκολο , σπανάκι και σπαράγγι ειδικά θα σας βοηθήσουν πολύ αφού βοηθούν στην παραγωγή μελανίνης στο δέρμα .

Τροφές πλούσιες σε χαλκό : Καθώς ο χαλκός αποτελεί βασικό συστατικό για το μαύρισμα , συμβάλλει στην παραγωγή μελανίνης και ελαστίνης ( πρωτείνης του δέρματος ) . Προτιμήστε τροφές όπως κρέας ( συκώτι ) , μανιτάρια και οστρακόδερμα .

Πολύχρωμες πιπεριές : Υψηλές σε νερό 92 % και πλούσιες σε βιταμίνες C, Θειαμίνη , βιταμίνη B6 , β-καροτένιο , και φυλλικό οξύ.

Όσπρια , Ξηροί καρποί , σουσάμι : Τα ξερά φασόλια , αμύγδαλα , φιστίκια είναι τροφές που ενισχύουν την παραγωγή μελανίνης και η ουσία που τους βοηθά να παράγουν μελανίνη είναι η τυροσίνη που βρίσκεται στο σουσάμι.