Σαν Σήμερα 18 Αυγούστου !!!

Σαν Σήμερα ιδρύθηκε η Toyota , πάμε λοιπόν να δούμε τι άλλο συνέβη σαν σήμερα παρακάτω :

Γεγονότα


1201:
 Ιδρύεται η πόλη Ρίγα στη Λεττονία.

1452: Ο Μωάμεθ Β΄ επιχειρεί ανεπιτυχώς επίθεση κατά της Κωνσταντινούπολης.

1822: Η Πελοποννησιακή Γερουσία ανακηρύσσει Αρχιστράτηγο τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

1841: Πρώτη γραπτή μαρτυρία για τον Καραγκιόζη στην αθηναϊκή εφημερίδα «Ταχύπτερος Φήμη»: «Την 21 του παρόντος, θα παρουσιαστεί εις Ναύπλιον η κωμωδία του Καραγκιόζη, έχουσα αντικείμενον τον Χατζ-Αββάτην και Κουσζούκ-Μεϊμέτην».

1868 : Ο Γάλλος αστρονόμος Πιερ Ζυλ Ζανσέν ανακαλύπτει τον ήλιο .

1877: Ο Ασαπ Χολ ανακαλύπτει το Φόβο, το μεγαλύτερο δορυφόρο του πλανήτη Δία.

1910: Ο Αμερικανός Τζον Μοϊσάν περνά τα Στενά της Μάγχης με αεροπλάνο.

1917 : Μεγάλη Πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη καταστρέφει το 32 % της πόλης, αφήνοντας άστεγα 70.000 άτομα.

1920: Ψηφίζεται η 19η Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, που αναγνωρίζει το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

1928: Μεγάλη επιδημία δάγκειου πυρετού μαστίζει την Ελλάδα. Καταμετρήθηκαν 16 θάνατοι ανά 24ωρο.

1937: Ιδρύεται η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία TOYOTA.

1940 : Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος : Μάχη της Αγγλίας. Πραγματοποιείται η μεγαλύτερη εναέρια συμπλοκή στην ιστορία με μεγάλες απώλειες και από τις δυο πλευρές.

1941: Ο Αδόλφος Χίτλερ ανακαλεί την ευθανασία όσων πάσχουν από πνευματικά νοσήματα και αναπηρίες.

1945 : Ο Σουκάρνο αναλαμβάνει την εξουσία ως ο πρώτος Πρόεδρος της Ινδονησίας , μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας την προηγούμενη μέρα.

1957: Ο αργεντινός οδηγός Juan Manuel Fangio κερδίζει την τελευταία του κούρσα και κατακτά τον παγκόσμιο τίτλο της Φόρμουλα 1 για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο γερμανικό Grand Prix στην Νίρνμπουργκρινγκ σε ηλικία 46 ετών

1960: Κυκλοφορεί το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι.

1961: Ο καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Μπέρκλεί Ανδρέας Παπανδρέου καλείται από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και διορίζεται πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής στο νεοσύστατο Κέντρο Οικονομικών Ερευνών, μετέπειτα Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

1963 : Κίνημα πολιτικών δικαιωμάτων : Ο Τζέιμς Μέρεντιθ γίνεται ο πρώτος Αφροαμερικανός που αποφοιτά από το Πανεπιστήμιο του Μισισιπή.

1976: Εβδομάδα πέντε ημερών καθιερώνεται στη Μέση Εκπαίδευση στην Ελλάδα.

1977: Το συγκρότημα των «Police», με επικεφαλής τον Στινγκ, δίνει την πρώτη του συναυλία στο Μπέρμιγχαμ

1978: Ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στο Δυτικό Βερολίνο. Μετά από πέντε χρόνια απουσίας επανεμφανίζεται η Ελλάδα στο πόλο.

1979: Η ΕΣΣΔ πραγματοποιεί πυρηνική δοκιμή στο ανατολικό Καζακστάν.

1982: Υπάλληλος της Ιονικής Τράπεζας Θεσσαλονίκης εξαφανίζεται με 700 εκατομμύρια δραχμές.

1983: Ο τυφώνας Αλίσια «χτυπά» το Τέξας, προκαλώντας το θάνατο 22 ανθρώπων και υλικές ζημιές ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

1989: Τεράστια πυρκαγιά στη Θάσο καταστρέφει 70.000 στρέμματα, ενώ οι φλόγες φτάνουν μέχρι και το λιμάνι.

1990: Η Κίνα πραγματοποιεί πυρηνική δοκιμή ισχύος 40-150 κιλοτόνων.

1991: Ο Πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, «φυλακίζεται» στο σπίτι του από πραξικοπηματίες.

1992: Η εταιρία πληροφορικής Wang κλείνει λόγω χρεοκοπίας.

1992: Ο Larry Bird, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες του ΝΒΑ, ανακοινώνει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση λόγω προβλημάτων με τη μέση του μετά από 13 χρόνια στους Boston Celtics.

1994: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται ο νομός Χανίων και εφαρμόζεται το σχέδιο «Ξενοκράτης», εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς, που προκαλεί βιβλικές καταστροφές στην περιοχή.

1995: Στο Μαρόκο, από τις πλημμύρες στο Μαρακές, χάνουν τη ζωή τους 73 άτομα.

Το  1997 αποζημίωση 30 εκατομμυρίων δρχ. για συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας που εκδίδει, υποχρεώνεται να καταβάλει ο Μάκης Ψωμιάδης στον ΥΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη, σύμφωνα με δικαστική απόφαση .

1999: Η Marlene Ottey βρίσκεται ντοπαρισμένη, καθώς στο δείγμα της 5/7/99 από τους αγώνες της Λουκέρνης ανιχνεύεται ναδρολόνη, ένα σκληρό αναβολικό. Η 39χρονη Τζαμαϊκανή δηλώνει αθώα αλλά επιτόπου αποσύρει τη συμμετοχή της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Σεβίλλης, που θα αρχίσει σε δυο ημέρες.

2004: Ιστορική μέρα για τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το αγώνισμα της σφαιροβολίας επιστρέφει στην κοιτίδα του, στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, έπειτα από 1611 χρόνια. Νικητές αναδεικνύονται ο ουκρανός Γιούρι Μπιλόνογκ στους άνδρες και η κουβανέζα Γιουμιλεϊντι Κούμπα στις γυναίκες.

Το 2005 ένα μαζικό μπλακ-άουτ στην Ινδονησία αφήνει στο σκοτάδι περίπου 100εκατ. άτομα.


2009:
 Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ τα περί εμπλοκής του ενιαίου Συνασπισμού το 1989 σε υπόθεση της Siemens, που ανέφερε ο τέως βουλευτής του, Περικλής Κοροβέσης, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό .

Γεννήσεις

1587 – Βιρτζίνια Ντερ, το πρώτο παιδί Βρετανών, που γεννιέται στην Αμερική.

1750 – Αντόνιο Σαλιέρι, Ιταλός μουσικοσυνθέτης .

1830 – Φραγκίσκος Ιωσήφ, Αυτοκράτορας της Αυστρίας.

1922 – Σέλεϊ Γουίντερς, Αμερικανίδα ηθοποιός .

1925 – Μπράιαν Αλντλίς, Αμερικανός συγγραφέας.

1932 – Λικ Μοντανιέ, Γάλλος ιολόγος, που ανακάλυψε τον ιό HIV (τιμημένος με βραβείο Νόμπελ το 2008)


1933 – Ρομάν Πολάνσκι, πολωνικής καταγωγής γάλλος σκηνοθέτης .

1935 – Ράφερ Τζόνσον, Αμερικανός δεκαθλητής.

1937 – Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Αμερικανός ηθοποιός .

1952 – Πάτρικ Σουέιζι, Αμερικανός ηθοποιός.

1952 – Λόουελ Λιούις, ανώτερος υπουργός του Μοντσερράτ (2006-09).

1957 – Ντένις Λίρι, Ιρλανδός κωμικός, συγγραφέας και σκηνοθέτης.

1961 – Μπιρόλ Ουνέλ, Γερμανός ηθοποιός.

1969 – Έντουαρντ Νόρτον, Αμερικανός ηθοποιός


1969 – Κρίστιαν Σλέιτερ, Αμερικανός ηθοποιός.

1980 – Εστέμπαν Καμπιάσο, διεθνής αργεντίνος ποδοσφαιριστής. (Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης, Ολυμπιακός

1981 – Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Έλληνας ποδοσφαιριστής.

1983 – Μίκα, Αμερικανο-Λιβανέζος τραγουδιστης.

Θάνατοι

1095 – Όλαφ Α’, βασιλιάς της Δανίας

1227 – Τζένγκις Χαν, μογγόλος στρατηλάτης, που άφησε στους επιγόνους του ένα κράτος μεγαλύτερο από την Ευρώπη. (Γεν. 1162)

1258 – Θεόδωρος Β΄ Λάσκαρης, αυτοκράτορας της Νίκαιας

1276 – Πάπας Αδριανός Ε΄

1503 – Πάπας Αλέξανδρος ΣΤ΄

1642 – Γκουίντο Ρένι, Ιταλός ζωγράφος

1765 – Φραγκίσκος Α’, αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας

1850 – Ονορέ ντε Μπαλζάκ, Γάλλος συγγραφέας

1922 – Γουίλιαμ Χένρι Χάντσον, Βρετανός συγγραφέας

1931 – Γιόχαν Φρίντολφ Χάγκφορς, Φινλανδός συνθέτης

1936 – Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, Ισπανός συγγραφέας


1940 – Γουόλτερ Πέρσι Κράισλερ, αμερικανός βιομήχανος, εφευρέτης και μηχανικός, που εξέλιξε τον εξακύλινδρο κινητήρα και ίδρυσε την ομώνυμη αυτοκινητοβιομηχανία. (Γεν. 2/4/1875 )

1944 – Έρνστ Τέλμαν, Γερμανός πολιτικός

1977 – Γιώργος Γουναρό (Γουναρόπουλος), ζωγράφος. (Γεν. 1890 )

2005 – Κένιον Τζόουνς, Αμερικανός καλαθοσφαιριστής

2009 – Κιμ Ντάε-γιουνγκ, Νοτιοκορεάτης πολιτικός

Μαρία Μάκου

Γεια σας ονομάζομαι Μάκου Μαρία είμαι 29 ετών, έχω σπουδάσει και έχω τελειώσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , αλλά αποφάσισα πριν 2 χρόνια να σπουδάσω Δημοσιογράφος στη Σχολή New Media Studies του Κύριου Μαλέλη όπου και αποφοίτησα πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία είναι ότι μου αρέσει αρκετά το Lifestyle , να γνωρίζω καινούρια άτομα και να παίρνω συνεντεύξεις και να γίνομαι πιο δημιουργική και αυτός είναι ένας λόγος που άνοιξα το marys blog αλλά και για να σας παρέχω ενημέρωση πάνω και σε άλλα θέματα που μου αρέσουν όπως η μόδα, η ομορφιά και η υγεία.

 

LIFESTYLE, ΜΟΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ… Μη χάνετε κανένα νέο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ