Σαν Σήμερα 11 Ιουνίου !!!

Μπορεί σήμερα 11 Iουνίου να βιώνουμε αρκετά σημαντικά γεγονότα που να επηρεάζουν τον πλανήτη τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο , όμως σαν σήμερα συνέβησαν εξίσου κάποια σημαντικά γεγονότα στην ιστορία όπως γεννήσεις και θάνατοι σημαντικών ανθρώπων . Πάμε λοιπόν να δούμε μερικά από αυτά παρακάτω  :

Γεγονότα

1184 π.χ.: Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ερατοσθένη η Τροία πέφτει στα χέρια των Ελλήνων.

1509: Τελούνται οι γάμοι του Ερρίκου Η΄ της Αγγλίας με την Αικατερίνη της Αραγωνίας.

1788: Ο Ρώσος εξερευνητής Γκερασίμ Ισμαΐλοφ φτάνει στην Αλάσκα.

1805: Καταστροφική πυρκαγιά κατακαίει τη μισή πόλη του Ντιτρόιτ.

1821: Απελευθέρωση του Αγρινίου από τους Τούρκους.

1835: Πεθαίνει στην Αθήνα ο πυρπολητής Ανδρέας Μιαούλης.

1870: Ιδρύεται στο Άμστερνταμ η ζυθοποιία Άμστελ (Amstel). To 1968 θα εξαγοραστεί από τη Χάινεκεν (Heineken)

1903…..στη Σερβία ομάδα αξιωματικών εισβάλει στο παλάτι και σκοτώνει τον βασιλιά Αλεξάντερ Ομπρένοβιτς και τη σύζυγο του Ντράγκα.

1917: Ο Αλέξανδρος στέφεται Βασιλιάς των Ελλήνων μετά την παραίτηση του πατέρα του, Κωνσταντίνου του Α’.

1929…..οι ελληνικοί συνεταιρισμοί αποφασίζουν να ενισχύσουν τις λαϊκές αγορές, οι οποίες επεκτείνονται στον Πειραιά.

1931: Ιδρύεται η «Πάντειος Ανώτατη Σχολή Πολιτικών Επιστημών» με κληροδότημα του Αλέξανδρου Πάντου.

1940…..ο Μουσολίνι κηρύσσει τον πόλεμο κατά των Συμμάχων.

1955: Σημειώνεται το χειρότερο δυστύχημα σε αγώνα αυτοκινήτων. 83 θεατές βρίσκουν τραγικό θάνατο και άλλοι 100 τραυματίζονται στο Grand Prix του Le Mans στην Γαλλία όταν η Mercedes του Pierre Levegh μετά από σύγκρουση με την Austin Healy του Lance Macklin βγαίνει εκτός πίστας και πέφτει επάνω τους. Το δυστύχημα επηρέασε και το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, καθώς ακυρώθηκαν οι αγώνες σε Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ελβετία. Στο τέλος του πρωταθλήματος, η Μερτσέντες αποφάσισε να αποχωρήσει από τους αγώνες της Φόρμουλα ένα, επιστρέφοντας μόνο σαν κατασκευάστρια κινητήρων το 1993.

1959…..ο Αϊζενχάουερ ειδοποιεί το Κογκρέσο ότι, θα στείλει πυρηνικά όπλα στην Ελλάδα.

1962: Οι Φρανκ Μόρρις, Τζόν Άνγλιν και Κλάρενς Άνγκλιν είναι οι πρώτοι – και τελευταίοι – που καταφέρνουν να αποδράσουν από τις φυλακές του Αλκατράζ.

1963…. Παραιτείται ο πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, μετά την οριστική ρήξη του με τα Ανάκτορα.

1965: Δημοσιοποιείται σε εφημερίδες η υποτιθέμενη κομουνιστική δολιοφθορά σε στρατιωτικές μονάδες του Έβρου. Πρόκειται για σκευωρία που έχει στήσει και οργανώσει ο μετέπειτα δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος.

1971…..άνθρωποι, φυσικό περιβάλλον και αρχαιότητες απειλούνται από τη μόλυνση της Αθήνας, σύμφωνα με την επισήμανση Ελλήνων ακαδημαϊκών.

1980: Η Ελλάδα παίζει για πρώτη φορά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Νάπολι της Ιταλίας και χάνει από την Ολλανδία με 1-0.

1981: Στο Ιράν, πάνω από 1.000 άτομα χάνουν τη ζωή τους από το σεισμό των 6,8 Ρίχτερ.

1985: Πεθαίνει η ηθοποιός Σαπφώ Νοταρά.

1989: Επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σημειώνονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές.

1990…. Η γιουγκοσλάβα τενίστρια, Μόνικα Σέλες, σε ηλικία 16 ετών γίνεται η νεότερη νικήτρια του Ρολάν Γκαρός.

1991…. Στην Αλβανία, τα πολιτικά κόμματα συμφωνούν στο σχηματισμό της πρώτης, εδώ και 40 χρόνια, μη κομμουνιστικής κυβέρνησης της χώρας.

1993: Σε 10ετή φυλάκιση καταδικάζεται ο επιχειρηματίας, Αργύρης Σαλιαρέλης, ο οποίος κηρύσσεται ένοχος για τη φυγάδευση του Γιώργου Κοσκωτά το 1988. Το 1996 το αίτημα του για επανάληψη της δίκης του απορρίπτεται από τον Άρειο Πάγο.

1997: Εν μέσω διαδηλώσεων μελών θρησκευτικών οργανώσεων, κυρώνεται στην ελληνική Βουλή η συνθήκη του Σένγκεν.

2002: Ο Αντόνιο Μεούτσι αναγνωρίστηκε από το Αμερικανικό Κογκρέσο ως ο πρώτος εφευρέτης του τηλεφώνου.

2003….σκάνδαλο στο ΔΙΚΑΤΣΑ. Τουλάχιστον 32 γραπτά έχει παραποιήσει οργανωμένο κύκλωμα, που δρούσε μέσα στο ΔΙΚΑΤΣΑ, έναντι αδράς αμοιβής. Το κύκλωμα παρενέβαινε στις εξετάσεις για την ισοτίμηση των πτυχίων Ιατρικής από χώρες του εξωτερικού. Το θέμα πυροδοτεί έντονη πολιτική διαμάχη ανάμεσα στον υπουργό Παιδείας, Πέτρο Ευθυμίου, και την αντιπολίτευση. Η υπόθεση παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Γεννήσεις

1403 – Ιωάννης Δ’, δούκας της Βραβάντης

1572 – Μπεν Τζόνσον, Άγγλος συγγραφέας

1726 – Μαρία Θηρεσία, ινφάντα της Ισπανίας

1776 – Τζον Κόνσταμπλ, Άγγλος ζωγράφος

1857 – Αντόνι Γκραμπόφσκι, Πολωνός χημικός μηχανικός

1864 – Ρίχαρντ Στράους, Γερμανός συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας

1867 – Σαρλ Φαμπρύ, Γάλλος φυσικός

1876 – Άλφρεντ Λούις Κρέμπερ, Αμερικανός ανθρωπολόγος

1894 – Τογιόντα Κιιχίρο, Ιάπωνας επιχειρηματίας

1910 – Ζακ-Υβ Κουστώ, Γάλλος ωκεανογράφος

1922 – Μιχάλης Κακογιάννης, Κύπριος σκηνοθέτης

1925 – Γουίλιαμ Στάιρον, Αμερικανός συγγραφέας

1959 – Χιου Λώρι, Άγγλος ηθοποιός

1965 – Γιώργος Μπαρτζώκας, ο μοναδικός έλληνας προπονητής που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα της Ευρωλίγκας.

1974 – Φραγκίσκος Αλβέρτης, Έλληνας καλαθοσφαιριστής

1975 – Θωμάς Μπίμης, Έλληνας καταδύτης

1985 – Ντμίτρι Κολντούν, Λευκορώσος τραγουδιστής

1986 – Σία ΛαΜπέουφ, Αμερικανός ηθοποιός

Θάνατοι

1183 – Ερρίκος ο Νεώτερος, Άγγλος πρίγκηπας

1216 – Ερρίκος της Φλάνδρας, αυτοκράτορας της Λατινικής Αυτοκρατορίας

1488 – Ιάκωβος Γ’, βασιλιάς της Σκωτίας

1727 – Γεώργιος Α’, βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας

1835 – Ανδρέας Μιαούλης, Έλληνας ναύαρχος

1858 – Πρίγκιπας Κλέμενς Φον Μέτερνιχ, αυστριακός πολιτικός και διπλωμάτης, που κυριάρχησε στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή από το 1814 έως το 1848. Δια της Ιεράς Συμμαχίας, της οποίας υπήρξε εμπνευστής, αντιτάχθηκε στην ελληνική επανάσταση. (Γεν. 15/5/1773)

1934 – Λεβ Βιγκότσκι, Ρώσος ψυχολόγος

1963 – Μιχαήλ Τσαμαδός, Έλληνας διπλωμάτης και δικαστικός

1970 – Αλέξανδρος Κέρενσκι, Ρώσος πολιτικός

1979 – Τζον Γουέιν, Αμερικανός ηθοποιός

1984 – Ενρίκο Μπερλινγκουέρ, Ιταλός πολιτικός

1985 – Σαπφώ Νοταρά, Ελληνίδα ηθοποιός

1996 – Μπριγκίτε Χελμ, Γερμανίδα ηθοποιός

2004 – Ξενοφών Ζολώτας, οικονομολόγος και ακαδημαϊκός. Διετέλεσε πρωθυπουργός επί οικουμενικής κυβέρνησης την περίοδο 1989 – 1990 και Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επί 19 χρόνια. (Γεν. 26/3/1904)

2006 – Νερόλι Φέρχολ, Νεοζηλανδή τοξοβόλος

2012 – Τεόφιλο Στίβενσον, Κουβανός πυγμάχος

Μαρία Μάκου

Γεια σας ονομάζομαι Μάκου Μαρία είμαι 29 ετών, έχω σπουδάσει και έχω τελειώσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , αλλά αποφάσισα πριν 2 χρόνια να σπουδάσω Δημοσιογράφος στη Σχολή New Media Studies του Κύριου Μαλέλη όπου και αποφοίτησα πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία είναι ότι μου αρέσει αρκετά το Lifestyle , να γνωρίζω καινούρια άτομα και να παίρνω συνεντεύξεις και να γίνομαι πιο δημιουργική και αυτός είναι ένας λόγος που άνοιξα το marys blog αλλά και για να σας παρέχω ενημέρωση πάνω και σε άλλα θέματα που μου αρέσουν όπως η μόδα, η ομορφιά και η υγεία.

 

LIFESTYLE, ΜΟΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ… Μη χάνετε κανένα νέο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ