Όπως είδαμε χθες στο Πρωίαν σε είδον καλεσμένος ήταν ο Κώστας Λασκαράτος και αναφέρθηκε στο βιβλίο του πάνω στη θέση της γυναίκας . Με αφορμή αυτό ο Φώτης Σεργουλόπουλος αναφέρθηκε στα ομόφυλα ζευγάρια και είπε
«Τι φοβούνται οι βουλευτές (σ.σ. για το νομοσχέδιο); Τι φοβούνται; Φοβούνται το πολιτικό τους κόστος; Το ότι, ας πούμε, μπορεί η εκκλησία να τους έχει βοηθήσει πολύ για να βγουν και τώρα της έχουν μια υποχρέωση;. Αισθάνομαι ότι υπάρχει μια υποχρέωση. Δηλαδή επειδή βγήκε και η εκκλησία και μίλησε, που δεν περιμένεις να πει και κάτι άλλο παρά αυτό που είπε. Δόγμα είναι, τι να σου κάνει; Το θέμα όμως είναι ότι πολλοί βουλευτές επηρεάζονται από αυτό γιατί η εκκλησία, πολλές φορές, το ξέρουμε πολύ καλά, ειδικά στην επαρχία, έχει βοηθήσει ορισμένους να βγουν» ανέφερε αρχικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος.
«Πως μπορεί όμως να παίζει ένα πολιτικό παιχνίδι πάνω σε ανθρώπινα δικαιώματα; Γιατί αυτή τη στιγμή μιλάμε για ένα νομοσχέδιο, το οποίο δεν θα έπρεπε καν να μας απασχολούσε από την στιγμή που απασχολεί κάποιους ανθρώπους που θα τους κάνει πιο ευτυχισμένους»





