Πέτρος Φιλιππίδης: Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο ηθοποιός !!!

Πέτρος Φιλιππίδης αποφυλακίζεται καθώς έγινε δεκτό ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του. Το δικαστήριο επέβαλλε στον Πέτρο Φιλιππίδη τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 2 φορές το μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

Στο άκουσμα της απόφασης η σύζυγός του ξέσπασε σε κλάματα. Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει την αποφυλάκιση του γνωστού ηθοποιού με το σκεπτικό ότι δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα, αφού είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδες του είναι υποψιασμένες.

Έτσι, εισηγήθηκε να αφεθεί ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και καταβολή εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

«Είναι γνωστό ότι στον παρόντα κατηγορούμενο επιβλήθηκε το έσχατο μέτρο της προσωρινή κράτησης γιατί κρίθηκε ότι υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων (δράση για μεγάλο διάστημα, επιλογή θυμάτων από θέατρο, εκμετάλλευση της θέσης ισχύος του, τον τρόπο δράσης του σε θέατρο) καταδεικνύαν ότι ήταν πρόσωπο επικίνδυνο με ροπή σε αυτού του είδους τα εγκλήματα», υπενθύμισε η εισαγγελέας της έδρας. «Κοινό σκεπτικό σε όλα τα βουλεύματα είναι η επικινδυνότητα του και ο κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων. Πρέπει να εξεταστεί αν συνεχίζουν να υπάρχουν οι λόγοι αυτοί ή αν έχουν εκλείψει», ανέφερε.

Επιπλέον επισήμανε ότι «το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει με βάση των Κώδικα και όχι άλλες παραμέτρους. Το δικαστήριο καλείται απερίσπαστο και «κουφό» να εξετάσεις τις παραμέτρους. Είναι ηθοποιός που δραστηριοποιήθηκε στο θέατρο και την τηλεόραση μέχρι την προσωρινή κράτησή του. Όλες οι επιθέσεις είχαν κοινό τόπο το θέατρο και την τηλεόραση. Ο κατηγορούμενος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτό το χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές. Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη; Η προσωρινή κράτηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος».

Πηγή: newsit.gr

Μαρία Μάκου

Γεια σας ονομάζομαι Μάκου Μαρία είμαι 29 ετών, έχω σπουδάσει και έχω τελειώσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , αλλά αποφάσισα πριν 2 χρόνια να σπουδάσω Δημοσιογράφος στη Σχολή New Media Studies του Κύριου Μαλέλη όπου και αποφοίτησα πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία είναι ότι μου αρέσει αρκετά το Lifestyle , να γνωρίζω καινούρια άτομα και να παίρνω συνεντεύξεις και να γίνομαι πιο δημιουργική και αυτός είναι ένας λόγος που άνοιξα το marys blog αλλά και για να σας παρέχω ενημέρωση πάνω και σε άλλα θέματα που μου αρέσουν όπως η μόδα, η ομορφιά και η υγεία.

 

LIFESTYLE, ΜΟΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ… Μη χάνετε κανένα νέο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ