Γιώργος Καπουτζίδης: «Δέχτηκα την πιο ακραία επίθεση που έχει γίνει σε άνθρωπο της τηλεόρασης» !!!

Μετά την εβδομάδα της Eurovision 2022, την οποία παρουσίασαν για την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία για ακόμα μία χρονιά ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου, ο γνωστός δημιουργός μίλησε το πρωί της Δευτέρας στο Πρωινό. Ανάμεσα σε όλα όσα συζήτησε με την Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα ήταν και το επίμαχο σχόλιο που έκανε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Τελικού.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είχε αναφέρει το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του τελικού της Eurovision 2022: «Την Πέμπτη που σχολίαζα τη Σουηδία, κάποιος μου έγραψε ότι είμαι κακιά αδερφή. Που αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή. Κι όμορφη κι έξυπνη και πετυχημένη. Και μη σοκάρεστε, μη σοκάρεστε. Αυτά πρέπει να τα συζητάμε. Και να τα συζητάμε ανοιχτά. Αν δεν τα συζητήσουμε, δεν θα τα αντιμετωπίσουμε ποτέ».

Εξηγώντας στο Πρωινό, ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε: «Αυτό που έκανα ήταν μια επανοικειοποίηση. Μια πληθυσμιακή ομάδα παίρνει τις μειωτικές, προσβλητικές λέξεις που λένε εναντίον της οι άλλοι, τις οικειοποιείται, τις χρησιμοποιεί η ίδια, τις βάζει η ίδια στο δικό της λεξιλόγιο και έτσι ο μειωτικός χαρακτήρας των λέξεων φθίνει. Αν εγώ πω τον εαυτό μου αδερφή και το λέω τόσο εύκολα, το να μου το πεις εσύ δεν τρέχει και τίποτα.

Το 2006, όταν παρουσίαζα την Eurovision, δέχτηκα την πιο ακραία επίθεση που έχει γίνει σε άνθρωπο της τηλεόρασης. Ένας αθλητικογράφος είχε μιλήσει στην εκπομπή του για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίαζα της Eurovision και εννοείται είχε πει αδερφή και αδερφάρα, ότι βλέπω την Αννούλα, είχε πει όξω που… και άσχημε και διάφορα άλλα. Αυτές οι φράσεις, στο λεξιλόγιο των νέων εκείνης της εποχής πέρασαν, έλεγαν Αννούλες τα gay παιδιά για να τα κοροϊδέψουν. Δημιούργησε μια νέα βρισιά».

Σχετικά με το σχόλιο που έκανε ο Άρης Πορτοσάλτε στην εκπομπή Σήμερα, ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε: «Δεν θεωρώ ότι είχε κακή πρόθεση, απλώς νομίζω ότι δεν γνωρίζει τη λέξη επανοικειοποίηση, το ότι αυτό έχει να κάνει με διαδικασία και δεν έχει να κάνει με την ποιότητα. Ίσα ίσα είναι μια διαδικασία με πάρα πολύ καλή ποιότητα και με καλό αποτέλεσμα, γιατί στην ουσία αφαιρεί κακοποιητικές λέξεις από το λεξιλόγιό μας».

Πηγή : zappit.gr

Μαρία Μάκου

Γεια σας ονομάζομαι Μάκου Μαρία είμαι 29 ετών, έχω σπουδάσει και έχω τελειώσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , αλλά αποφάσισα πριν 2 χρόνια να σπουδάσω Δημοσιογράφος στη Σχολή New Media Studies του Κύριου Μαλέλη όπου και αποφοίτησα πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία είναι ότι μου αρέσει αρκετά το Lifestyle , να γνωρίζω καινούρια άτομα και να παίρνω συνεντεύξεις και να γίνομαι πιο δημιουργική και αυτός είναι ένας λόγος που άνοιξα το marys blog αλλά και για να σας παρέχω ενημέρωση πάνω και σε άλλα θέματα που μου αρέσουν όπως η μόδα, η ομορφιά και η υγεία.

 

LIFESTYLE, ΜΟΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ… Μη χάνετε κανένα νέο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ