Η Ρουσλάνα στο Mega : ” Ποτέ δεν φοβάμαι ” – Ο πόλεμος στην Ουκρανία , ο Πούτιν και η ζωή στα καταφύγια !!!

Και ποιος δεν θυμάται τη Ρουσλάνα η οποία το 2004 με το wild dances κατέκτησε τη πρωτιά στη Eurovision .Η ίδια λοιπόν χθες και καθώς κατάγεται από την Ουκρανία μίλησε στο mega και στη Νίκη Λυμπεράκη για τη δραματική κατάσταση που βιώνει η χώρα της . Πιο συγκεκριμένα είπε τα εξής «Είναι τρομερή η κατάσταση. Ποτέ δεν έχω φοβηθεί έτσι για όλους στην Ουκρανία, αλλά και για όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο πόλεμο. Βόμβες, ρουκέτες, τανκς, πολλά ψέματα και παραπληροφόρηση, μέσα από το διαδίκτυο και τα social media.  Παρακολουθούμε μπερδεμένοι, είμαστε σοκαρισμένοι», ανέφερε αρχικά η Ρουσλάνα.

Στο μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξής της η Ρουσλάνα σχολίασε τις δηλώσεις Πούτιν, ενώ έστειλε το δικό της μήνυμα κατά του πολέμου: «Η Ουκρανία είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη χώρα αλλά ο Πούτιν το αγνοεί. Το μήνυμά του ότι η Ουκρανία είναι μέρος της Ρωσίας, δεν είναι αλήθεια. Είναι ψέμα, δεν είναι αλήθεια.

Υπάρχουμε 30 χρόνια ως ανεξάρτητη χώρα. Ήρθε η ώρα να πούμε με αποφασιστικότητα  “όχι στον πόλεμο”. Μόνο ειρήνη, εμείς επιλέγουμε το φως, εμείς επιλέγουμε την ειρήνη. Δεν θέλουμε πόλεμο. Σταματήστε να σκοτώνετε τη χώρα μου και τον λαό μου», είπε η Ρουσλάνα.

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Το σχέδιο του Πούτιν είναι τρομερό. Να δείξει στον κόσμο ότι Ουκρανία είναι ένα τίποτα. Θέλει να χτίσει έναν κόσμο μόνο για τη Ρωσία. Είναι ένας επικίνδυνος τρομοκράτης.

Ο Πούτιν τρομοκρατούσε τους Ρώσους πριν από εμάς. Στο Κίεβο η κατάσταση είναι τραγική. Είμαστε αντιμέτωποι με φρικτή στρατιωτική δύναμη από τον Πούτιν και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Ο Πούτιν προσπαθεί να σκοτώσει το Κίεβο.  Θέλω να πω στον Πούτιν είσαι τρομοκράτης, φύγε από τη χώρα μου».

Πόλεμος στην Ουκρανία – Η ζωή στα καταφύγια

«Δεν είμαι με την οικογένειά μου, δεν ξέρω αν αυτή την στιγμή έχω σπίτι ή όχι και σας ζητάω να γίνεται ένα μαζί με τους εμάς τους στρατιώτες της ειρήνης. Βοηθήστε, μιλήστε, αλλά βοηθήστε κάπως. Σας παρακαλώ μην μας αγνοείτε. 

Ο κόσμος ζει πλέον στα υπόγεια, σε καταφύγια τις τελευταίες μέρες. Τι θα γίνει με τα παιδιά; Τι θα γίνει με τους ηλικιωμένους; Δεν μπορούν να φάνε, δεν μπορούν να κοιμηθούν. Δεν είμαι με την οικογένειά μου, δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου. Χρησιμοποιώ τη φωνή και το όνομά μου για να κάνω τα πάντα να σταματήσω τον πόλεμο του Πούτιν», δήλωσε η Ρουσλάνα.

Ρουσλάνα – «Ποτέ δεν φοβάμαι»

Τέλος, η Ουκρανή τραγουδίστρια μίλησε για την στήριξη που δέχεται η χώρα της, με διάφορους τρόπους: «Θα νικήσουμε, το ξέρω αυτό. Ποτέ δεν φοβάμαι. Είμαι η Ρουσλάνα και είμαι από την Ουκρανία. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα σήμερα και οι κυβερνήσεις να βοηθήσουν την Ουκρανία το συντομότερο». 

Νιώθουμε τον κόσμο, νιώθουμε τη βοήθεια. Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, βγαίνουν στον δρόμο κρατώντας πλακάτ, ουκρανικές σημαίες και χρησιμοποιούν πολύ δυνατά συνθήματα όπως “Πούτιν σταμάτα”, “Στηρίζουμε την Ουκρανία”. Και αυτό μας δίνει πολλή δύναμη και είναι ό,τι σημαντικότερο για εμάς», δήλωσε η Ρουσλάνα στην εκπομπή Μεγάλη Εικόνα στο Mega.

Μαρία Μάκου

Γεια σας ονομάζομαι Μάκου Μαρία είμαι 29 ετών, έχω σπουδάσει και έχω τελειώσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , αλλά αποφάσισα πριν 2 χρόνια να σπουδάσω Δημοσιογράφος στη Σχολή New Media Studies του Κύριου Μαλέλη όπου και αποφοίτησα πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία είναι ότι μου αρέσει αρκετά το Lifestyle , να γνωρίζω καινούρια άτομα και να παίρνω συνεντεύξεις και να γίνομαι πιο δημιουργική και αυτός είναι ένας λόγος που άνοιξα το marys blog αλλά και για να σας παρέχω ενημέρωση πάνω και σε άλλα θέματα που μου αρέσουν όπως η μόδα, η ομορφιά και η υγεία.

 

LIFESTYLE, ΜΟΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ… Μη χάνετε κανένα νέο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ