Ελένη Φιλίνη : ” Είναι ένα ξέφραγο αμπέλι πια το επάγγελμα μας ” !!!

Με αφορμή τη θεατρική παράσταση ” Κορίτσια για τσίμπημα ” η Ελένη Φιλίνη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ” Λοιπόν ” και στην Έλενα Πολυχρονοπούλου . Η ίδια μάλιστα μίλησε για τη νέα φουρνιά των ηθοποιών και καλλιτεχνών .

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, η Ελένη Φιλίνη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «τα γυρίσματα τότε ήταν καθημερινά και διαρκούσαν οκτώ ώρες και συγκεκριμένα ήταν από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών που τότε είχε μεγάλη δύναμη. Η αμοιβή του κάθε ηθοποιού, βέβαια, ήταν διαφορετική όπως ισχύει πάντα ανάλογα με τον ρόλο κλπ. Βέβαια τότε ήταν πολύ καλύτερες οι οικονομικές απολαβές απ’ ότι τώρα. Είχε μόλις καταργηθεί η άδεια του ηθοποιού, αλλά ήταν ακόμα νωρίς και δεν υπήρχε κορεσμός. Τώρα αυτομάτως, από τη στιγμή που είναι ένα τόσο ελεύθερο επάγγελμα και μπορεί να παίξει ο καθένας, κατεβαίνουν και οι αμοιβές. Δεν υπάρχει αυτό που λέμε «ο βασικός μισθός» του ηθοποιού, ούτε πληρώνεται για τις επιπλέον ώρες τις πρόβες κλπ. Είναι ένα «ξέφραγο» αμπέλι το επάγγελμα μας πια, όπως βέβαια και πολλά άλλα επαγγέλματα. Καταργηθήκανε και τα οχτάωρα και γενικώς ήρθανε τα πάνω κάτω. Δοξάζω τον Θεό που έζησα τις καλές εποχές και που δεν είμαι τώρα είκοσι χρονών, γιατί πού θα στήριζα τα όνειρα μου αν ξεκινούσα αυτή την εποχή;».

Πιστεύετε δηλαδή ότι τώρα οι αξίες έχουν εξαφανιστεί και δεν είναι εύκολο να ευδοκιμήσει το επάγγελμα του ηθοποιού;

Στο βωμό της ύλης και του χρήματος χάσαμε τον άνθρωπο. Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλος κορεσμός λόγω και της τηλεόρασης, αλλά η διάρκεια είναι εκείνη που δείχνει εάν κάποιος αξίζει και βλέπουμε πως πολλοί κάνουν ένα πετυχημένο πέρασμα από κάπου, αλλά μετά ξεχνιούνται το ίδιο γρήγορα και εύκολα όσο γρήγορα και εύκολα έγιναν «διάσημοι». Τώρα πιστεύω πως γενικά υπάρχει μια βιασύνη να τα κάνουν όλα γρήγορα γιατί ζούμε στην εποχή του «fast food». Σε μια κοινωνία που έχει σημαία της το χρήμα είναι δύσκολο, για να μην πω ακατόρθωτο να χτίσεις και αν προκόψεις.

Μαρία Μάκου

Γεια σας ονομάζομαι Μάκου Μαρία είμαι 29 ετών, έχω σπουδάσει και έχω τελειώσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , αλλά αποφάσισα πριν 2 χρόνια να σπουδάσω Δημοσιογράφος στη Σχολή New Media Studies του Κύριου Μαλέλη όπου και αποφοίτησα πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία είναι ότι μου αρέσει αρκετά το Lifestyle , να γνωρίζω καινούρια άτομα και να παίρνω συνεντεύξεις και να γίνομαι πιο δημιουργική και αυτός είναι ένας λόγος που άνοιξα το marys blog αλλά και για να σας παρέχω ενημέρωση πάνω και σε άλλα θέματα που μου αρέσουν όπως η μόδα, η ομορφιά και η υγεία.

 

LIFESTYLE, ΜΟΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ… Μη χάνετε κανένα νέο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ