Τροφές που θα ενισχύσουν το μαύρισμα σας !!!

Ακόμα και αν οι καλοκαιρινές μπόρες θα μας επισκεφτούν για μερικές μέρες ακόμα , το καλοκαίρι θα έρθει και όλες θέλουμε να πάμε στη παραλία και να αποκτήσουμε το χρυσαφένιο μαύρισμα που επιθυμούμε. Δεν είναι μόνο λοιπόν η σωστή χρήση αντηλιακού που θα μας δώσει το πολυπόθητο μαύρισμα αλλά και κάποιες τροφές οι οποίες εκτός του ότι ενεργοποιούν την μελανίνη στο δέρμα μας , ταυτόχρονα το προστατεύουν κιόλας . Πάμε λοιπόν να δούμε μερικές από αυτές παρακάτω :

Ροδάκινα , Νεκταρίνια , Ακτινίδια : Εκτός του ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό 89 % δηλαδή είναι πλούσια σε βιταμίνες C και Ε , αντιοξειδωτικά, διαιτητικές ίνες , καροτενοειδή , φλαβονοειδή είναι πολύτιμα και για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος . Πολύτιμο ακόμα είναι και το ακτινίδιο , το οποίο έχει αρκετά πιο μεγάλη περιεκτικότητα βιταμίνης C από ένα πορτοκάλι και ελάχιστες θερμίδες καθώς ένα ακτινίδιο έχει μόνο 60 θερμίδες .

Εξωτικά Φρούτα ( Ανανάς, Μάνγκο κτλ ) : Ο ανανάς εκτός του ότι είναι πλούσιος σε βιταμίνη C περιέχει και αντιφλεγμονώδη βρωμελαϊνη. Το μάνγκο επίσης έχει βιταμίνες Α , Β6 και C και διαιτητικές ίνες . Ενυδατώνουν τον οργανισμό λοιπόν και είναι περιέχουν πολύ λίγες θερμίδες.

Καρότο : Καθώς περιέχει νερό και β-καροτένιο , είναι ιδανικό τόσο για την ενυδάτωση του δέρματος όσο και για ένα ομοιόμορφο μαύρισμα . Ακόμα έχουν και αντικαρκινική δράση στο δέρμα .

Βερίκοκα : Και αυτά περιέχουν β-καροτένιο αλλά και λυκοπένιο . Βοηθούν τόσο στο να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μαύρισμα αλλά και στην αντιοξειδωτική προστασία του οργανισμού και του δέρματος .

Σκούρα Πράσινα λαχανικά : Μπρόκολο , σπανάκι και σπαράγγι ειδικά θα σας βοηθήσουν πολύ αφού βοηθούν στην παραγωγή μελανίνης στο δέρμα .

Τροφές πλούσιες σε χαλκό : Καθώς ο χαλκός αποτελεί βασικό συστατικό για το μαύρισμα , συμβάλλει στην παραγωγή μελανίνης και ελαστίνης ( πρωτείνης του δέρματος ) . Προτιμήστε τροφές όπως κρέας ( συκώτι ) , μανιτάρια και οστρακόδερμα .

Πολύχρωμες πιπεριές : Υψηλές σε νερό 92 % και πλούσιες σε βιταμίνες C, Θειαμίνη , βιταμίνη B6 , β-καροτένιο , και φυλλικό οξύ.

Όσπρια , Ξηροί καρποί , σουσάμι : Τα ξερά φασόλια , αμύγδαλα , φιστίκια είναι τροφές που ενισχύουν την παραγωγή μελανίνης και η ουσία που τους βοηθά να παράγουν μελανίνη είναι η τυροσίνη που βρίσκεται στο σουσάμι.

Μαρία Μάκου

Γεια σας ονομάζομαι Μάκου Μαρία είμαι 29 ετών, έχω σπουδάσει και έχω τελειώσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , αλλά αποφάσισα πριν 2 χρόνια να σπουδάσω Δημοσιογράφος στη Σχολή New Media Studies του Κύριου Μαλέλη όπου και αποφοίτησα πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία είναι ότι μου αρέσει αρκετά το Lifestyle , να γνωρίζω καινούρια άτομα και να παίρνω συνεντεύξεις και να γίνομαι πιο δημιουργική και αυτός είναι ένας λόγος που άνοιξα το marys blog αλλά και για να σας παρέχω ενημέρωση πάνω και σε άλλα θέματα που μου αρέσουν όπως η μόδα, η ομορφιά και η υγεία.

 

LIFESTYLE, ΜΟΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ… Μη χάνετε κανένα νέο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ