Χριστίνα Λαμπίρη : Η φωτογραφία που δημοσίευσε από την αυλή του σπιτιού της που κάηκε το 2018 στο Μάτι !!!

Όπως γνωρίζουμε το 2018 στη πυρκαγιά στο Μάτι κάηκαν πολλά σπίτια αλλά και χάθηκαν αρκετές ανθρώπινες ζωές . Ένα από τα σπίτια που κάηκαν ήταν και της Χριστίνας Λαμπίρη στη Ραφήνα στο κόκκινο λιμανάκι . Τρία χρόνια μετά λοιπόν η ίδια μας δείχνει πως έφτιαξε ξανά το σπίτι της . Η ίδια μάλιστα όταν είχε καεί το σπίτι της είχε πει τα εξής «Το να μιλάμε για περιουσίες τη στιγμή που συντελέστηκε μια ανθρώπινη τραγωδία έχει σημασία; Οι ζωές δεν γυρίζουν πίσω. Ο θάνατος θέρισε ψυχές, παιδιά, νέους, ηλικιωμένους. Σώθηκα από θαύμα. Με πήρε ο άνδρας μου τηλέφωνο και μου είπε «φύγε τώρα από το σπίτι και μην κατέβεις στη θάλασσα». Αν είχα κατέβει στη θάλασσα, γιατί αυτή ήταν η αρχική μου σκέψη, θα είχα μπλοκαριστεί και θα είχα καεί. Έφυγα από το αντίθετο ρεύμα. Δεν είχα πανικό. Δεν ξέρω να περιγράψω το συναίσθημα. Επιβίωση. Έτρεχα για να σωθώ. Η καρδιά χτυπούσε τρελά. Η αδρεναλίνη στο κόκκινο. Σε ελάχιστα λεπτά η φωτιά πλησίασε το σπίτι, έκαψε τοίχους, ταβάνι, έπιπλα αυλές. Έμεινε η οικοδομή. Σιγά σιγά το σπίτι το φτιάχνουμε ξανά. Το 80% του σπιτιού καταστράφηκε. Κάηκαν όλα τα ρούχα μας, οι συσκευές, βιβλία, τα πάντα. Αλλά εδώ στην περιοχή γνωριζόμασταν όλοι ως γειτονιά. Είναι σπαραχτικό να ξέρεις τον σεφ που κάηκε με όλη την οικογένειά του. Τραβούσε τη φωτιά με το κινητό και εκείνη έφτασε σε μερικά λεπτά σε αυτόν.

Τι έχει απομείνει;

Ένα δράμα. Ακούς το σφύριγμα του αέρα μέσα από τα καμένα σπίτια, τα χαλάσματα και μέσα στην ηρεμία αυτός ο ήχος σου θυμίζει την τραγωδία. Τίποτα δεν είναι το ίδιο. Ο τόπος των αμέριμνων καλοκαιρινών διακοπών για παιδιά, γονείς, παππούδες έγινε ένας εφιάλτης. Ξημερωθήκαμε την επόμενη μέρα όλοι οι κάτοικοι σε ένα σοκ. Είχε καεί ο γείτονας, ο φίλος, ο γνωστός, τι είχε απομείνει; Όταν η καταστροφή ήρθε στο φως και μύριζε θάνατος, τότε ήρθε στην επιφάνεια η τραγωδία. Μέχρι σήμερα μαζεύουν τα καμένα. Η περιοχή είναι μια ωρολογιακή βόμβα για την υγεία των κατοίκων. Κι όμως πολλοί άνθρωποι μένουν σε ένα δωμάτιο από το καμένο τους σπίτι. Δόθηκαν χρήματα σαν μια βασική βοήθεια. Αλλά μπορούν να ξεπληρώσουν τις προσπάθειες μιας ζωής;  Για τους περισσότερους κατοίκους δεν ήταν εξοχικό σπίτι, αλλά η μοναδική κατοικία τους. Ξέρετε ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν έχουν συνέλθει από τα εγκαύματα; Αυτή η τραγωδία θα μας ακολουθεί χρόνια. Από τις μαύρες σελίδες της Ελλάδας. Ότι ήξερα από την περιοχή δεν υπάρχει πια. Τίποτα δεν είναι το ίδιο. Από το σπίτι μου ένα χιλιόμετρο να περπατήσεις όλα είναι μαύρα. Πολλές φορές αναρωτιέμαι «το έχω ζήσει όλο αυτό; Το έζησα όλο αυτό στην πραγματικότητα;». Δείτε παρακάτω και την ανάρτηση της :

Μαρία Μάκου

Γεια σας ονομάζομαι Μάκου Μαρία είμαι 29 ετών, έχω σπουδάσει και έχω τελειώσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , αλλά αποφάσισα πριν 2 χρόνια να σπουδάσω Δημοσιογράφος στη Σχολή New Media Studies του Κύριου Μαλέλη όπου και αποφοίτησα πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία είναι ότι μου αρέσει αρκετά το Lifestyle , να γνωρίζω καινούρια άτομα και να παίρνω συνεντεύξεις και να γίνομαι πιο δημιουργική και αυτός είναι ένας λόγος που άνοιξα το marys blog αλλά και για να σας παρέχω ενημέρωση πάνω και σε άλλα θέματα που μου αρέσουν όπως η μόδα, η ομορφιά και η υγεία.

 

LIFESTYLE, ΜΟΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ… Μη χάνετε κανένα νέο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ