Mητέρα Ναταλίας Λιονάκη : ” Μου έλεγε ψέματα – Δεν της έλειψε τίποτα , πριγκίπισσες δεν έχουν μεγαλώσει έτσι ”

Στο Πρωινό μίλησε πάλι η μητέρα της Ναταλίας Λιονάκη και είπε τα εξής

Το δικό μου το παράπονο είναι ότι δεν με ρώτησε. Δεν το είπε. Μου έλεγε ψέματα. Είναι ο δρόμος του Θεού ο μοναχισμός; Δηλαδή είπε να γίνω μοναχή για να τον ακολουθήσουμε; Δεν είπε ο Χριστός να γίνω μοναχή. Αυτό το θα πει; Ότι είμαι κατά του Χριστού; Εγώ τον Χριστό τον έχω στην καρδιά μου. Εγώ έμαθα τη θρησκεία μου από τη μαμά μου, από το σχολείο μου, από την Εκκλησία μου. Δεν πήγα σε μοναστήρια για να διδαχθώ αυτά. Αν αυτή είναι η θρησκεία που είναι μέσα στα μοναστήρια, δικό τους το πρόβλημα. Αν είμαι αμαρτωλή που ακούω τον Χριστό και νιώθω την αγάπη του Χριστού, δικό μου το πρόβλημα. Εγώ μπορεί να έχω κάνει αμαρτίες και να μην τις ξέρω. Και του λέω “Χριστέ μου εσύ ξέρεις. Αν εγώ έχω αμαρτίες και μπορείς να μου τις συγχωρέσεις, συγχώρεσέ με” δήλωσε η μητέρα της Τζένης Λιονάκη.

Και πρόσθεσε: “Δηλαδή αυτό, το να κάθομαι να προσεύχομαι με τις ώρες, δεν το καταλαβαίνω. Ό,τι έκανε εκεί, μπορεί να το κάνει και στο σπίτι. Εγώ της είπα κάτι. “Πες μου σε παρακαλώ, εγώ είμαι μοναχή; Εγώ, της λέω, νιώθω μοναχή. Μόνη μου τρώω, μόνη μου κοιμάμαι, μόνη μου όταν γυρνάω σπίτι, παντού είμαι μόνη μου. Εσείς οι καλόγριες είστε μοναχές; Σε κοινόβιο ζείτε”. Δεν μου απάντησε“.

Η ίδια ανέφερε στη συνέχεια: “Και ρώτησα και κάτι άλλο. “Εγώ από την ώρα που γεννήθηκα, γιορτάζω την Ανάσταση του Κυρίου. Γι’ αυτό σταυρώθηκε, για εμάς σταυρώθηκε, για να καταργήσει το θάνατο. Γιατί φοράνε μαύρα; Γιατί πενθούν; Η Παναγία από την ώρα που αναστήθηκε ο Χριστός, δεν ξαναφόρεσε μαύρα. Γιατί όλοι αυτοί φοράνε μαύρα; Τι πενθούν;”. Και ξέρετε τι μου είπε το παιδί μου; “Δεν μπορώ να σου απαντήσω, λέει, γιατί δεν θα καταλάβεις”. Άλλαξαν, λέει, το όνομα. Ο Χριστός όταν διάλεξε τους μαθητές του, τους άλλαξε ονόματα; Τα έχω διδαχθεί αυτά από την ώρα που γεννήθηκα για τον Χριστό“.

Η Τζένη Λιονάκη είπε επίσης: “Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ότι εγώ προσβάλλω την Εκκλησία. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει η Εκκλησία. Εγώ πιστεύω τον Θεό, την Παναγία, τον Χριστό και να ακολουθώ τον λόγο αυτών. Εγώ προσπαθούσα να είμαι πάντα σωστή. Ήμουν δίπλα της μια ζωή και δεν έχω να κατηγορήσω τον εαυτό μου για κάτι. Της είπα “σε παρακαλώ φρόντιζε τον εαυτό σου. Πρόσεχε τις επιλογές που κανείς στη ζωή σου”. Μα κάθε μάνα, αυτά δεν πρέπει να κάνει και να λέει; Αν, όμως, το παιδί κάνει κακές επιλογές στη ζωή του, δεν ευθύνεται ο γονέας”.

Κλείνοντας, η ίδια υπογράμμισε: “Δεν της έλειψε κάτι στη ζωή της. Ούτε η αγάπη, ούτε η φροντίδα, ούτε το ενδιαφέρον. Εγώ πιστεύω ότι πριγκίπισσες δεν έχουν μεγαλώσει έτσι. Άθελά μου θα τη στεναχωρούσα εάν είχα εξωσυζυγικές σχέσεις, που δεν το έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου. Εάν χτυπούσα το παιδί μου, που δεν το έχω χτυπήσει ποτέ στη ζωή μου. Εάν στερήθηκε. Εμένα πάντα το ενδιαφέρον ήταν, τι θα φάει το παιδί μου, να είναι υγιέστατο, να είναι στα καλύτερα σχολεία. Αφού είναι επιλογή της, τελείωσε. Τι να κάνω;“.

Μαρία Μάκου

Γεια σας ονομάζομαι Μάκου Μαρία είμαι 29 ετών, έχω σπουδάσει και έχω τελειώσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , αλλά αποφάσισα πριν 2 χρόνια να σπουδάσω Δημοσιογράφος στη Σχολή New Media Studies του Κύριου Μαλέλη όπου και αποφοίτησα πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία είναι ότι μου αρέσει αρκετά το Lifestyle , να γνωρίζω καινούρια άτομα και να παίρνω συνεντεύξεις και να γίνομαι πιο δημιουργική και αυτός είναι ένας λόγος που άνοιξα το marys blog αλλά και για να σας παρέχω ενημέρωση πάνω και σε άλλα θέματα που μου αρέσουν όπως η μόδα, η ομορφιά και η υγεία.

 

LIFESTYLE, ΜΟΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ… Μη χάνετε κανένα νέο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ