Υπόσχεση από Μητσοτάκη : ” Περισσότερα από 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός το 2027 ”

ΟΚυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε τις ελληνικές θέσεις απέναντι στην Τουρκία, μίλησε για τη διαγραφή Σαμαρά, αλλά και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για την οικονομία.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ, ο πρωθυπουργός ανέφερε για τα ελληνοτουρκικά: «Η Τουρκία επιμένει στις θέσεις της κι εμείς επιμένουμε στις δικές μας θέσεις.

Άρα αυτή τη στιγμή περιθώριο να συζητήσουμε σε μεγαλύτερο βάθος για τη μια διαφορά περί ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, από τη στιγμή που η Τουρκία θέλει να συζητήσουμε και άλλα πράγματα τα οποία εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε, σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή στον τομέα αυτόν δεν έχει επιτευχθεί καμία πρόοδος».

Ο κ.Μητσοτάκης επισήμανε ότι εάν το καλό κλίμα μεταξύ του ιδίου και του Τούρκου προέδρου καθώς και των υπουργών Εξωτερικών «κάποιοι το ερμήνευσαν ως ενδοτικότητα τότε το λάθος είναι δικό τους».

Η διαγραφή Σαμαρά
Ο κ.Μητσοτάκης αναφερόμενος στη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά την χαρακτηρίζει «δυσάρεστη αλλά απαραίτητη» λέγοντας ότι «ξεπέρασε τα όρια».

«Αυτά τα οποία ειπώθηκαν σε αυτή τη συνέντευξη ξεπέρασαν κατά πολύ αυτά τα οποία είχαν ειπωθεί στο παρελθόν και κατά συνέπεια έκρινα ότι δεν έχω καμία άλλη επιλογή» είπε και προσέθεσε: «Δεν μπορώ εγώ να επιτρέπω να διακινούνται τέτοιες θεωρίες, να με κατηγορούν εμένα και τον υπουργό Εξωτερικών ότι δήθεν κάνουμε μυστική διπλωματία, ότι είμαστε ενδοτικοί».

Σε ερώτηση τι ήταν αυτό που τον ενόχλησε περισσότερο στα λεγόμενα του κ.Σαμαρά ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων: «Δεν ήταν και λίγα.

Η φράση η οποία ειπώθηκε για τα χαριεντίσματα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια συνάντηση άτυπη που έγινε με τον κ.Ερντογάν.

Τέτοιου είδους αναφορές που υπονομεύουν και περίπου κατηγορούν εμένα και τον υπουργό Εξωτερικών για μειοδοσία δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Και εν πάση περιπτώσει δεν μπορεί κάποιος να υποδεικνύει στον πρωθυπουργό να απολύσει τον υπουργό Εξωτερικών».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει πιθανότητα αποχώρησης βουλευτών «ίσως φίλα προσκείμενων στον κ.Σαμαρά» από τη ΝΔ, ο κ.Μητσοτάκης είπε: «Καμία τέτοια πιθανότητα δεν βλέπω. Έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση με εντολή τετραετίας».

Αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή και την άποψη που εξέφρασε για τη διαγραφή του κ.Σαμαρά, ο πρωθυπουργός είπε ότι διαφωνεί. «Θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο προστάτεψα και το κύρος της κυβέρνησης και το κύρος της παράταξης» είπε.

«Πάνω από 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός το 2027»
Σχετικά με τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής για το 2025 ο κ. Μητσοτάκης είπε πως: «ο προϋπολογισμός επιβεβαιώνει από τη μία πλευρά τη θετική προοπτική της ελληνικής οικονομίας με ρυθμούς ανάπτυξης πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με σταθερά δημόσια οικονομικά, με ένα χρέος το οποίο αποκλιμακώνεται, γιατί τα λέω αυτά;

Διότι αυτά είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζουμε μια οικονομική πολιτική, η οποία τελικά προφανώς πρέπει να καταλήξει στους πολίτες με βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματός τους. Και ο προϋπολογισμός αυτός έχει 12 μειώσεις φόρων, οι οποίες έρχονται να συμπληρώσουν τις πολύ σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις, τις οποίες έχουμε ήδη κάνει».

Πρόσθεσε πως, «έχει σημαντικές αυξήσεις τους στους μισθούς και ταυτόχρονα είναι ένας προϋπολογισμός ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο από τα τρία κεφάλαια τα οποία θα ακολουθήσουν, γιατί θα ακολουθήσει και ο προϋπολογισμός του 26 και του 27, προκειμένου το 27 να κριθούμε από τους πολίτες για το αν τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως στις κεντρικές δεσμεύσεις, «ήμασταν απολύτως συνεπής σε αυτά τα οποία είπαμε». Τόνισε πως, «ο κατώτατος μισθός έχει πάει από τα 650 στα 830 ευρώ και θα πάει στα 950 ευρώ.

Θα είμαστε απολύτως συνεπής σε αυτή μας τη δέσμευση. Ο μέσος μισθός, αν ρωτάτε την εκτίμησή μου, θα ξεπεράσει και τα 1.500 ευρώ που είναι ο στόχος τον οποίο έχουμε θέσει για το 2027.

Και αν δείτε μάλιστα τον μέσο μισθό της πλήρους απασχόλησης, γιατί στο μέσο μισθό υπάρχει και η πλήρης και η μερική απασχόληση, θα διαπιστώσετε ότι η πλήρης απασχόληση είναι και λίγο πάνω από τα 1.400 ευρώ ο μέσος μισθός για αυτούς που έχουν πλήρη απασχόληση και όχι μερική.

Για την επιδοματική πολιτική εξήγησε πως, «έχουμε ένα σχέδιο τριετίας και θέλω να επαναλάβω ότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχουμε κάνει αρκετά πράγματα για τα χαμηλότερα εισοδήματα, πιστεύω ότι θα κάνουμε περισσότερα πράγματα σε ορίζοντα τριετίας και για τη μεσαία τάξη».

Πηγή diaforetiko.gr

Μαρία Μάκου

Γεια σας ονομάζομαι Μάκου Μαρία είμαι 29 ετών, έχω σπουδάσει και έχω τελειώσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , αλλά αποφάσισα πριν 2 χρόνια να σπουδάσω Δημοσιογράφος στη Σχολή New Media Studies του Κύριου Μαλέλη όπου και αποφοίτησα πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία είναι ότι μου αρέσει αρκετά το Lifestyle , να γνωρίζω καινούρια άτομα και να παίρνω συνεντεύξεις και να γίνομαι πιο δημιουργική και αυτός είναι ένας λόγος που άνοιξα το marys blog αλλά και για να σας παρέχω ενημέρωση πάνω και σε άλλα θέματα που μου αρέσουν όπως η μόδα, η ομορφιά και η υγεία.

 

LIFESTYLE, ΜΟΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ… Μη χάνετε κανένα νέο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ