Σοφία Μουτίδου : ” Aπό μικρά τα αγόρια τα μεγαλώνουμε αλλιώς , τα πιέζουμε πάρα πολύ στα συναισθήματα ”

Μια τοποθέτηση σχετικά με τον διαφορετικό τρόπο που μεγαλώνουν οι άντρες από τις γυναίκες αλλά και τις ανισότητες που προκύπτουν μετέπειτα στη ζωή, έκανε η Σοφία Μουτίδου στο YouTube κανάλι της, αναφορικά με μια είδηση που άκουσε για το NBA.

Η γνωστή ηθοποιός ανέφερε αρχικά πως “Σήμερα, την ώρα που βαφόμουν άκουγα ειδήσεις μαζί με το άντρα μου. Ακούγοντας τις ειδήσεις άκουσα για τις αθλήτριες του NBA, οι οποίες διεκδικούν ίδιος μισθούς με τους άντρες. Εκεί ακριβώς μου ήρθε μία φράση από την παράστασή μου, που λέω κάποια στιγμή ότι ‘Ναι, είμαστε ίσοι με τους άντρες αλλά όχι ίσοι και όμοιοι και όλοι αυτό ισχύει από παλιά μέχρι σήμερα και δεν πρόκειται να αλλάξει’. Μετά μου ήρθε ένας μονόλογος που έχω στην παράσταση και έχει να κάνει με τους άντρες και τη διαφορά με τις γυναίκες και όλο αυτό το κοινωνικό και μου ήρθε και ένα βιβλίο στο μυαλό, το Raising Boys και όλα αυτά, σκέψη τη σκέψη, μου έβαλαν ένα θέμα κεφάλι”.

Στο ίδιο πλαίσιο συμπλήρωσε ότι “Την ώρα εκείνη μου λέει ο άντρας μου: ‘Ακούς τι λένε εδώ πέρα; Οι παίκτριες του ΝΒΑ είναι σαν αυτό που λες στην παράσταση για τις γυναίκες ηθοποιούς του Hollywood που λένε γιατί να παίρνουν λιγότερα λεφτά, επειδή ο άλλος είναι άντρας’. Μου λέει λοιπόν ο άντρας μου ‘Πω, πω ρε παιδί μου, γιατί;’ και του λέω ‘Ποτέ δε θα τελειώσει’. Άρχισα να κάνω ένα ξετύλιγμα του κουβαριού της σκέψης όσον αφορά τους άντρες και τις γυναίκες και όλο αυτό γύρω από την τοξικότητα των ανδρών, το ‘μάτσο’ και όλο αυτό που κουβεντιάζουμε χρόνια τώρα και παλεύουμε με τα κύματα”.

“Έκανα μια σκέψη που την λέω στην παράσταση και τις σκεφτόμουν και πριν από το βιβλίο. Από μικρά τα αγόρια τα μεγαλώνουμε αλλιώς, τους μιλάμε αλλιώς, ζητάμε αλλά πράγματα και τα πιέζουμε πάρα πολύ στα συναισθήματα. Πρέπει να δείχνουν κάπως τα αγόρια, να είναι πιο σκληρά και πιο δυναμικά και άθελά μας σπέρνουμε αυτό που αργότερα θα θερίσουμε. Θα θερίσουμε άντρες από τους κάναμε δυνατούς, που τους κάναμε άτρωτους και σκληρούς και κάποια στιγμή αναρωτιόμαστε πότε έγινε όλο αυτό και γιατί να υπάρχει όλο αυτό. Δεν εννοώ ότι φταίνε οι γυναίκες ή οτιδήποτε τέτοιο αλλά μιλάω για το ότι υπάρχει ένα σύστημα το οποίο μεγαλώνει τον άντρα αλλιώς και τη γυναίκα αλλιώς” είπε καταληκτικά η Σοφία Μουτίδου.

Πηγή Yupiii.gr

Μαρία Μάκου

Γεια σας ονομάζομαι Μάκου Μαρία είμαι 29 ετών, έχω σπουδάσει και έχω τελειώσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , αλλά αποφάσισα πριν 2 χρόνια να σπουδάσω Δημοσιογράφος στη Σχολή New Media Studies του Κύριου Μαλέλη όπου και αποφοίτησα πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία είναι ότι μου αρέσει αρκετά το Lifestyle , να γνωρίζω καινούρια άτομα και να παίρνω συνεντεύξεις και να γίνομαι πιο δημιουργική και αυτός είναι ένας λόγος που άνοιξα το marys blog αλλά και για να σας παρέχω ενημέρωση πάνω και σε άλλα θέματα που μου αρέσουν όπως η μόδα, η ομορφιά και η υγεία.

 

LIFESTYLE, ΜΟΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ… Μη χάνετε κανένα νέο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ