Φαίη Σκορδά : ” Μου ζητούσαν να δώσω πολλές συνεντεύξεις αλλά τότε απέφευγα να μιλήσω για το συγκεκριμένο θέμα ”

Στο Grace και στη Μικαέλα Θεοφίλου μίλησε η Φαίη Σκορδά και είπε Η δημοσιογράφος σχολίασε το γεγονός ότι η ευαισθησία που έχει η Φαίη Σκορδά για κοινωνικά ζητήματα έχει φανεί και μέσα από τις εκπομπές της, με συνεντεύξεις που πήρε στο πλαίσιο του #metoo να φέρνουν και το κοινό οντά στο ζήτημα. Η παρουσιάστρια του Mega σημείωσε ότι “Αυτό δεν έγινε με στρατηγική. Έγινε επειδή δεν το φοβήθηκα και επειδή θεώρησα – και θεωρούσα ανέκαθεν – ότι έχουμε τη δυνατότητα να μπαίνουμε μέσα στα σπίτια του κόσμου και να μιλάμε για θέματα τα οποία μπορούμε να απενοχοποιήσουμε, δίνοντας παράλληλα τα σωστά μηνύματα. Πάντα σκεφτόμουν το μήνυμα που περνάμε. Με αφορμή αυτές τις συγκλονιστικές υποθέσεις που αφορούν δημόσια πρόσωπα, έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για καταστάσεις οι οποίες μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή στον οποιονδήποτε, άντρα ή γυναίκα, σε οποιαδήποτε δουλειά”Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι “Οπουδήποτε κάποιος πιστεύει ότι έχει μια δύναμη που πηγάζει από την όποια εξουσία του και του επιτρέπει να καταστήσει τον άλλο ευάλωτο. Αυτό, λοιπόν, ούτε το φοβήθηκα ούτε το προσέγγισα σαν νούμερα τηλεθέασης. Με ειλικρίνεια το λέω, δεν ήταν ποτέ αυτή η πρόθεση μου. Εκείνη την ώρα δεν έβλεπα τους πρωταγωνιστές μιας ιστορίας, έβλεπα την αφορμή για να μπούμε στη θέση του άλλου. Να δούμε τι μπορεί να έχει συμβεί. Να αγκαλιάσουμε τους φόβους μας. Να δώσουμε ορατότητα και ενθάρρυνση για να μιλήσου κι άλλοι. Εκείνη την περίοδο, είχαν γράψει για μένα πολύ ωραία και τιμητικά άρθρα, τα οποία λειτούργησαν σαν χάδι. Γιατί δεν δουλεύουμε μόνο για τα χρήματα. Είναι και η αναγνώριση που χρειαζόμαστε. Μου ζητούσαν να δώσω πολλές συνεντεύξεις αλλά τότε απέφευγα να μιλήσω για το συγκεκριμένο θέμα επειδή δεν ήθελα να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι απέβλεπα σε προσωπικό όφελος”.

“Η ευαισθησία αυτή προέρχεται από τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσατε ή προέκυψε μέσα από τις συνθήκες και τις εμπειρίες;” αναρωτήθηκε η δημοσιογράφος με τη Φαίη Σκορδά να απαντά πως “Έχει να κάνει με το πως και το που έχω μεγαλώσει. Η κοινωνική ευαισθησία δεν είναι κάτι για το οποίο μπορεί κάποιος να σου παραδώσει μαθήματα. Είναι ό,τι βλέπεις. Εγώ μεγάλωσα με δυο γονείς με τεράστια ενσυναίσθηση και σε ένα περιβάλλον όπου πολλές φορές οι άλλοι ήταν σε προτεραιότητα. Για παράδειγμα, η αγάπη προς τα ζώα. Οι γονείς μου μου είχαν δώσει το ελεύθερο και, όταν έβρισκα ένα αδέσποτο, το φρόντιζα στον κήπο μας. Κι αυτή ήταν σπουδαίο. Όταν ήμουν στη δευτέρα γυμνασίου, είχα δέκα γατάκια στο δωμάτιο μου. Είχα σώσει τη μαμά τους, η οποία γέννησε μέσα στο σπίτι μας, και ανέλαβα τη σημαντική ευθύνη να μεγαλώσω και να ταΐζω με γάλα τα γατάκια μέχρι να βρω που θα τα δώσω”.

Ολοκληρώνοντας την απάντησή της, η δημοφιλής παρουσιάστρια υπογράμμισε: “Μεγάλωσα επίσης με μια μητέρα που λατρεύει τις γυναίκες. Είχε πολλές φίλες μικρότερες σε ηλικία, οι οποίες συζητούσαν μαζί της τα προσωπικά τους. Τις καλούσε για κρασί μπροστά στο τζάκι κι εγώ άκουγα τις συμβουλές της μαμάς μου. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με δικαιοσύνη, όπου μετρούσε ο λόγος μας, και με έναν πατέρα ο οποίος έβλεπε το επάγγελμα του, αυτό του γιατρού, ως προσφορά πάνω απ’ όλα. Δεν αποσκοπούσε ποτέ σε οικονομικό αντίκρισμα και ήταν πάντα εκεί αν χρειαζόταν. Ήταν σκοπός της ζωής του, δεν ήταν δουλειά”.

Μαρία Μάκου

Γεια σας ονομάζομαι Μάκου Μαρία είμαι 29 ετών, έχω σπουδάσει και έχω τελειώσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , αλλά αποφάσισα πριν 2 χρόνια να σπουδάσω Δημοσιογράφος στη Σχολή New Media Studies του Κύριου Μαλέλη όπου και αποφοίτησα πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία είναι ότι μου αρέσει αρκετά το Lifestyle , να γνωρίζω καινούρια άτομα και να παίρνω συνεντεύξεις και να γίνομαι πιο δημιουργική και αυτός είναι ένας λόγος που άνοιξα το marys blog αλλά και για να σας παρέχω ενημέρωση πάνω και σε άλλα θέματα που μου αρέσουν όπως η μόδα, η ομορφιά και η υγεία.

 

LIFESTYLE, ΜΟΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ… Μη χάνετε κανένα νέο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ