Μαρία Κωνσταντάκη : ” Εκεί λες : Όχι ρε φίλε , πόσο λάθος λόγος να κάνεις ένα παιδί ”

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο YouTube κανάλι της Μαντούς Γαστεράτου παραχώρησε η Μαρία Κωνσταντάκη, στην οποία μίλησε ανοιχτά για την απόφασή της να μην αποκτήσει παιδιά, εξηγώντας γιατί θεωρεί ότι δε θα ήταν καλή μητέρα.

Η γνωστή ηθοποιός σημείωσε αρχικά πως “Νομίζω ότι έχω θέμα με τον εγκλωβισμό. Το κομμάτι του εγκλωβισμού -προφανώς κάτι θα έγινε στα παιδικά χρόνια- είναι ένα πράγμα το οποίο φέρω πολύ και στην προσωπική μου ζωή. Ας πούμε ένας από τους λόγους που δεν έχω κάνει παιδιά και δεν ήθελα να κάνω παιδιά είναι γιατί αισθανόμουν ότι είναι μια συνθήκη που δεν μπορώ να πω αύριο-μεθαύριο ‘Άντε γεια σας’. Εγώ δεν το άντεχα αυτό το πράγμα, θα γίνουν πολύ αγχώδης, πιστεύω. Φαντάζομαι θα ήμουν ευτυχισμένη, γιατί θα αισθανόμουν αυτή τη ναρκωτική ουσία της αγάπης που εκπέμπουν τα παιδιά, αλλά επί της ουσίας δεν θα ήμουν ευχαριστημένη και για να είμαι ευτυχισμένη θέλω να αισθάνομαι ότι μπορώ να φεύγω”

Στο ίδιο πλαίσιο συμπλήρωσε ότι “Θα ήμουν πάρα πολύ αγχωμένη, εδώ είμαι τώρα με τον σκύλο. Θα ήμουν αγχωμένη ως προς τα πάντα, ως προς το τι παιδί θα φέρω στον κόσμο. Εννοώ από άποψη προσωπικότητας. Αν στην πραγματικότητα αυτό που θα του καθρεφτίσω θα είναι κάτι που πραγματικά θα είναι αξιοθαύμαστο και θα βάλει ένα λιθαράκι στο να γίνει καλύτερος ο κόσμος ή θα είναι από τα παιδάκια που κλωτσάνε τη χελώνα για να σκάσει. Γιατί, κακά τα ψέματα, τα βλέπουμε όλα αυτά και το παιδάκι που κλωτσάει τη χελώνα κάπου το έχει δει. Το έχω κάνει εγώ για να φτάσει το παιδί μου στο σημείο να κλωτσάει τη χελώνα”.

Στη συνέχεια της συζήτησης, η Μαρία Κωνσταντάκη ανέφερε ότι “Κάνοντας και την ψυχοθεραπεία, άρχισα να σκέφτομαι και να καταλαβαίνω ότι ο λόγος που θα ήθελα παιδί στα 28 μου ήταν για να έχω ένα αποκούμπι για τα γεράματα. Ξεκίνησα την ψυχοθεραπεία γύρω στα 33 μου. Εκεί λες: ‘Όχι ρε φίλε, πόσο λάθος λόγος να κάνεις ένα παιδί’ Γιατί; Για να μη με συζητάνε στην κοινωνία ή να λένε ‘Α! Μπράβο, η Μαρία έκανε ένα παιδί. Άξια!’ Καταρχάς το ρώτησες το παιδί που θα το φέρεις εδώ και θα εναποθέσεις πάνω του όλα σου τα όνειρα και τις ελπίδες και το βάρος μετά να σε γηροκομήσει; Από πού κι ως που δηλαδή προέκυψε η πεποίθησή σου ότι θα είσαι τόσο συγκλονιστική η μάνα που θα σε γηροκομήσει κιόλας; Και πόσα θα κάνεις για να φτάσεις μέχρι εκεί; Οπότε κατάλαβα ότι δεν ήταν μια επιθυμία. Κάποιοι άνθρωποι έχουν την επιθυμία, το υπαρξιακό, να διαιωνίσουν το dna τους. Δεν είχα τίποτα από όλα αυτά, ίσα-ίσα -και το σκυλί έδωσε το τελειωτικό- κατάλαβα πόσο αγχωτική και παραβιαστική μητέρα θα ήμουν, μέσα στο άγχος μου με τα κάνω όλα σωστά. Πιστεύω θα ήμουν τραγική μητέρα”.

Πηγή Yupiii.gr

Μαρία Μάκου

Γεια σας ονομάζομαι Μάκου Μαρία είμαι 29 ετών, έχω σπουδάσει και έχω τελειώσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών , αλλά αποφάσισα πριν 2 χρόνια να σπουδάσω Δημοσιογράφος στη Σχολή New Media Studies του Κύριου Μαλέλη όπου και αποφοίτησα πριν μερικούς μήνες. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία είναι ότι μου αρέσει αρκετά το Lifestyle , να γνωρίζω καινούρια άτομα και να παίρνω συνεντεύξεις και να γίνομαι πιο δημιουργική και αυτός είναι ένας λόγος που άνοιξα το marys blog αλλά και για να σας παρέχω ενημέρωση πάνω και σε άλλα θέματα που μου αρέσουν όπως η μόδα, η ομορφιά και η υγεία.

 

LIFESTYLE, ΜΟΔΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ… Μη χάνετε κανένα νέο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ