Τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν με τις δύο συναδέλφους του ηθοποιούς παρουσιάζει αυτή την ώρα ο Πέτρος Φιλιππίδης, στην απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, σε βάρος συναδέλφων του.
“Εμένα με λένε Πέτρο Φιλιππίδη και είμαι σκηνοθέτης, ηθοποιός και μεταφραστής. Δεν είμαι πια. Είμαι ότι έχει απομείνει από αυτόν”, είπε σήμερα αρχίζοντας την απολογία του ο ηθοποιός.
“Είμαι ένας άνθρωπος που έχω κάνει λάθη και έχε ελαττώματα. Αλλά ποτέ δεν εγκλημάτησα, δεν βίασα, δεν αποπειράθηκε να βιάσω, δεν θέλησα να κάνω κακό σε κανένα. Εγώ σαν σημαία μου είχα το πάθος για την αγάπη. Μπορεί να ήμουν εγωιστής αλλά όχι εγωπαθής. Έχουν ακουστεί πολλά για εμένα ακόμη και οι πέτρες μίλησαν για τον χαρακτήρα μου. Ακόμη και άνθρωποι που δεν με ξέρουν” είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης για να συνεχίσει:
“Μπορεί να υπήρξα αλαζόνας ναι. Εγώ αυτή τη στιγμή βρίσκομαι μέσα σε μια θάλασσα και δεν βουτάει κάνεις να με σώσει. Πρέπει μόνος μου να βγω στην επιφάνεια. Ήμουν εγωιστής, ήμουν αλαζόνας αλλά όλα έχουν διογκωθεί για εμένα σε τέτοιο βαθμό….Είναι μεγάλο το κύμα”.
Ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε επίσης, πως σε αυτό το δικαστήριο έχουν έρθει πολλοί να μιλήσουν γι αυτόν χωρίς να τον ξέρουν και αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό με έναν ιερέα που κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης μπήκε στη δικαστική αίθουσα και τον αγκάλιασε:
“Εχω μάθει να μιλάω στον κόσμο. Προχθές είχε μπει στην αίθουσα ένας παπάς, με αγκάλιασε, με φίλησε. Ξέρω ότι είναι ένας άγιος άνθρωπος, ερχόταν στη φυλακή και μας εξομολογούσε. Μου είπε “έχεις ταλαιπωρηθεί περισσότερο από όσο έπρεπε”το πιο σημαντικό ήταν η αγκαλιά του”.
Λίγο αργότερα ο κατηγορούμενος είπε: “Ελπίζω να μην έχω το τέλος του Σωκράτη. Θέλω να ακούσετε και να με δικάσετε δίκαια”.
Πριν την έναρξη της απολογίας του ο Πέτρος Φιλιππίδης πλησίασε τη δικαστή για την οποία είχε ζητήσει εξαίρεση και κάτι της ψιθύρισε. Εκείνη ακούστηκε να του απαντά: “Ευχαριστώ, να είστε καλά”.
Η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται.
Πηγή thetoc.gr